Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dobré je, jak se ČT loajální k p. Vojtěchovi snažila najít nějakou zemi, v níž se horší situace "jako u nás", ovšem redaktoři našli jen Slovensko a Lotyšsko, protože v zemích kolem nás se situace lepší (píšu o tom průběžně, dokonce i ve Francii a Itálii se snížilo šíření nákazy, resp. ukazuje se, že nemocnice nejsou zatížené, jen lokálně se objeví nové případy). Ovšem pozitivní test neznamená automaticky, že jde o nemocného člověka - pokud nemá příznaky a ani ho neviděl lékař.

1 0
možnosti

No pane Polický, pokud jsou v českých nemocnicích taky "mladí a zdraví", pak to spíš vypadá na zánět srdečního svalu u mladistvých po očkování, protože kdyby šlo o chronicky nemocné, jež víc ohrožuje covid, i když jsou mladší, pak byste neuváděl, že jde o "zdravé". Všechny zahr. statistiky ukazují, že zdravého jedince s normálně fungující imunitou covid moc neskrouhne, pokud ano, pak jde spíš o jedince, v němž již nějaká vážnější nemoc dřímala, dosud neobjevená. Bohužel, covid jde po těch zdravotně oslabenějších, na prvém místě se to týká obezity nejvyššího stupně, diabetu, srdce atd., bohužel i vakcíny části těchto oslabenějších také škodí - "po očkování" náhlé zhoršení zdrav. stavu: přece tito jedinci nebyli očkováni v nestabil. závaž. stavu? Lidé by prostě měli dostávat pravdivé informace, tak jako např. v SRN (před podpisem formuláře pro souhlas s očkováním se dočtou o nejzávažnějších nežádoucích reakcích, nejsou vystaveni na pospas lékaři, zda jim vše podstatné o vakcínách řekne). Každopádně v Evropě umírala na covid v průměru 2 %, v některých zemích pod jedno procento, takže není přiměřené zásadně omezovat svobodu 98 % lidí, stačí je informovat, jak se správně chovat, aby nákaze nenadbíhali a neuškodili tím okolí.

1 2
možnosti

https://www.sukl.cz/tydenni-zpravy-o-prijatych-hlasenich-podezreni-na-nezadouci

A čemu na tomhle nerozumíte? Hlášení o podezření na nežádoucí účinky očkování proti Covid 19, které jsou volně dostupné na stránkách STÁTNÍHO Úřadu pro kontrolu léčiv.

Proč proboha lžete, že tyto informace někdo tají? Co z těchto lží máte?

4 1
možnosti
Foto

Soudci asi uhnuli. Mimo mantinely autorky. Žaloby, které směřovaly vůči protikovid. opatřením, byly úspěšné z toho důvodu, že nebyly v souladu se zákonem řádně vysvětleny. Toto pominulo, což soud vzal v úvahu i coby základ pro svůj verdikt;-)

2 0
možnosti

„Je to skoro déja-vu. V některých krajích je virová nálož tak velká, že dochází prakticky ke komunitnímu šíření té velmi nakažlivé formy viru,“ řekl šéf Ústavu zdravotnických informací a statistiky Ladislav Dušek.

Jediné, co epidemii brzdí, je podle něj alespoň částečná proočkovanost české populace. Bez očkování by podle něj bylo hospitalizací šestkrát až osmkrát víc.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/covid-testy-koronavirus-denni-prirustky-pandemie-dusek-vojtech-restrikce-opatreni.A211020_112108_domaci_idvs

2 1
možnosti

Boha. To je zase krásná fabulace.

3 1
možnosti

Tak zatím se snad zvažuje ve vládě nošení roušek ve školách od 12 let, lokálně (pokud to ještě nezhorší). Ovšem naprostý nesmysl je posílat bezpříznakové děti z celé třídy do karantény, to už se ve světě skoro nedělá, tam se vychází jen z nejbližšího kontaktu, ale např. němečtí lékaři už nechtějí posílat do karantény ani ty nejbližší kontakty - ve třídě se děti málokdy nakazí mezi sebou, mívají méně virů na sliznici, nejsou většinou infekční. Na druhou stranu se ale ověřilo, že děti a mladiství jsou už ze 30 % - 40 % uzdravení z covidu (často o něm ani nevěděli), nákazu získali zpravidla mimo školu.

0 0
možnosti

Tisková konference na ČT24: Piráti - podporují testování bezpříznakových dětí, aniž by o tom něco věděli jiného, než co tvrdí skupina byznys. zainteresovaných jedinců kolem MZ ČR. Politik si prostě potřebuje před zraky veřejnosti "prokázat, jak se osobně angažuje", zdravotní efekt bude mizivý, finanční vysoký. Tak tohle si pan Tegnell ve Švédsku spolu s dalšími zeměmi ušetřil. Přes veškeré testování budou do školy stejně dál chodit i ti nakažení, nezachytitelní ani PCR testem. Nyní tedy i Piráti budují z ČR věznici, mimo vědecké poznatky. V Evropě mezi těmi vyspělejšími zeměmi převažují ty, které zvláště menší děti bez příznaků neobtěžují testováním a převážně ani rouškami (ve třídě aj.). Co takhle testovat ubytovny zahranič. dělníků? A co kratší karanténa, kterou mají i němec. spolk. země?

0 1
možnosti

Na http://www.fulsoft.cz se lze seznámit s podkladem pro soudce, podle něhož se nyní rozhodovalo (mzdr-14601-2021-23-min-kan-mimoradne-opatreni...): ministerstvo zde přiznává, že očkované osoby jsou zatím sledovány příliš krátkou dobu, takže zatím nebylo možno stanovit jednoznačně délku ochrany očkováním, počítá se u očkovaných se slábnutím imunity. Účinnost vakcíny se liší dle očkovací látky a cílové skupiny. Dále MZ konstatuje: pokles sérových protilátek však nemusí odrážet samotné slábnutí imunity, ale spíše "stažení" imunitní odpovědi s vývojem a přetrváváním virově specifických, dlouho žijících B buněk v kostní dřeni. (Stejné buňky zajišťují imunitu i těm uzdraveným, i kdyby protilátky klesaly.) Po 5 měsících po očkování očkovanému platí covid-pas, aniž by se vědělo aktuálně o jeho imunitě, ale kdyby občan s aktuálně ověřenými protilátkami po uzdravení žádal např. vstup na koncert - neměl by být vpuštěn? Na rozdíl od toho očkovaného bez aktuálního prověření imunity?

0 1
možnosti
Foto

Karma. Absurdní, nesmyslná a logice odporující stanoviska, za kterými stojí MZ jsou již pověstná od doby, kdy povolili kinům promítat, ale bez diváků.

Dnes člověk v karanténě po uplynutí inkubační doby projde PCR testem s negativním výsledkem, v karanténě ale musí zůstat až do konce, aby jako negativní někoho nenakazil !!?? Čekám, kdy MZ bude dávat ženám, které z různých důvodů přišly o dělohu, zdarma antikoncepci, aby při náhodném styku neotěhotněly.

Na pana Radka Polického nedejte. On se už tak narodil.

2 2
možnosti
Foto

Ano narodil jsem se s tím, že nemám rád manipulace a lhaní.

To, že dělá ministerstvo spoustu nesmyslů, neznamená, že zrovna to neuznávání protilátek je nesmysl a pokud vím uznavá je jen velmi omezené množství zemí

2 2
možnosti

Ministerstvo se patrně opět chystá zavést povinné testování bezpříznakových, ve školách a na pracovištích? Nevyšlo by však v důsledku levněji testování na protilátky? A kdo by chtěl, mohl by si - patrně by tak mnozí rádi učinili - soukromě zaplatit (o něco složitější testování) ověření buněčné imunity: ta má přece zcela jasnou vypovídací hodnotu, je to mnohem větší důkaz než test na covid-19 (ten nikdy nemá 100% spolehlivost). Avšak obávám se, že právě to by ministr Vojtěch nepřipustil: přímo ověřit fungující buněčnou imunitu (fungování T a B buněk), kdy zahraniční výzkumníci prokázali, že funguje proti všem variantám viru a zpravidla půjde o celoživotní imunitu.

1 2
možnosti
Foto

Ne nevyšlo, vy jste zcela mimo realitu.

Testování protilátek je dražší, má menší vypovídající hodnotu o současném stavu a hlavně pokud protilátky mít testovaný nebude oopět by musel i na test na virus.

A jistě pokud by někdo dal za test buněčné imunity řádově 10-20 tisíc pak v pořádku, uznávat to, ale moc těch co by to řekněme jednou za rok dali není.

Proti tomu očkování stojí řádově 1500 Kč obě dávky.

1 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS