Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Panu Zavadilovi: já si nemohu dovolit fantazírovat, jak to dělají i někteří naši "odborníci", pouze překládám názory odborníků v západ. zemích, a ti odhadují, že nejméně z třetiny budou chráněni očkovaní a nejméně z další třetiny budou chráněni lidé po uzdravení z nákazy. Pak těžko může přijít silnější vlna nákazy, jež by představovala přeplněné nemocnice. Ovšem kdyby čeští politici zvolili některá omezení života u nás na podzim a pak na začátku letoška, tak by ani české nemocnice nebyly tak přeplněné. Část lidí se do nemocnic nemusela dostat, kdyby v české politice nezvítězil nezdravý lobbismus firem.

0 0
možnosti

Vidíte dnes, že půl roku po přijatých opatřeních, soudy tato opatření shazují, protože omezovaly svobodu pohybu ...... Sněmovna neschválila prodloužení mimořádných opatření ...... Takže nikoliv vláda, ale selhala především politická opozice, která úspěšně torpedovala vše, co vláda vymyslela, nebo chtěla prosadit.

;-(

0 0
možnosti

Např. v Rakousku, které zahrnuje do statistiky jen vážněji nemocné covidem po očkování (zkresluje statistiku skutečného počtu pozitivně otestovaných po očkování) - zahrnuje jen příznakové, tedy fakticky nemocné s některými potížemi po plné vakcinaci - tak v této zemi je u uznaných covid - případů po očkování vyšší pravděpodobnost, že budou více infekční, s větší virovou náloží. Když máte po plném očkování a určité době po něm (tvorba imunity) příznaky (horečku, dušnost, kašel aj.), pak prostě roznášíte infekci, jestliže nedodržíte sebeizolaci. Ale infekční mohou být i ti bezpříznakoví. Ostatně i ti se někdy testují, např. si očkovaný chce ověřit účinnost vakcíny a oni mu při testu zjistí covid-19.

1 0
možnosti

Mně se strašně líbí, jak s těmi čísly nakládáte, aby to nakonec vyznělo, tak jak chcete. Ano, skutečně je mořné, že se někdo nakazí od plně očkovaného člověka. I když je ta pravděpodobnost v podstatě mizivá a o mnoho řádů nižší, než že se nakazíte od neočkovaného, možné to je.

Z Vašeho článku mám ale tak nějak dojem, že by se to mohlo stát celkem běžně.

0 0
možnosti

A taky byste si měli čistit zuby.

0 0
možnosti

Zdá se, že někteří "soudruzi" prostě chtějí lidem zkazit léto. Kdyby si postbolševici na úrovni EU neprosadili covid - pas, testovalo by se méně lidí a byl by klid. Smysl má být ohleduplný ke zranitelnějším jedincům a také jim vysvětlovat, jak se dobře chránit. Jinak bychom nejméně do podzimu mohli žít úplně normálně. Smysl má pouze hlídat vstup osob z třetích zemí. Dnes v Evropě cirkulují desítky a stovky variant a mutací, ale na 99,9 % nyní neškodí.

0 0
možnosti

Loni si dovolenkáři také nechtěli zkazit léto - a nějakou předepsanou stupidní karanténu po návratu proto také nikdo nedodržoval. A že právě to bylo semeniště budoucích problémů pro jistotu raději ani nikdo nepřipomíná.

:-P

1 2
možnosti

Ale ono to platí i pro tu původní mutaci, že u většiny nakažených nevyvolá žádné příznaky,.

0 0
možnosti

Německý Institut R. Kocha opakovaně potvrzuje, že nejčastějším místem přenosu infekce jsou domácnosti, druhým nejčastějším jsou některá pracoviště jako místo nákazy, což znamená, že i kdyby se tam zaměstnanci testovali pětkrát denně, stejně se tam část z nich nakazí. Německo nechalo testovat jen několik vybraných profesí, jinak by to nemělo ani medicínské, ani právní opodstatnění.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS