Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

V ČR právě probíhá docela drsný nátlak na zaměstnance sociál. ústavů, aby se všichni očkovali, přitom se zapomíná, že někteří se z covidu již uzdravili a měli by mít větší odolnost než třeba po vakcíně s nižší účinností a nedostatečně odzkoušenou. Virus se dá přenést i od očkovaného na jiného očkovaného či neočkovaného. Vakcína nechrání každého očkovaného, žádný druh testu není 100% spolehlivý, zajímalo by mě, čím testují personál ve V. Hamrech a na jak kvalitní laboratoř to ev. navazuje.

2 0
možnosti

Zprávy o UK je třeba ověřit přímo u seriózních zdrojů v Británii, u nás se místy píše o covid-19 stylem nepřiznané inzerce. Za informacemi může být i fakt, že u části seniorů už vakcíny nefungují, takže by se tím spíš neměli do očkování nutit, někdy jim tím pouze způsobíme vedl. účinky, ale nikoli imunitu. Možná se ukazuje, že ochrana vakcínou netrvá déle než 5 - 6 měsíců, taky by se ty údaje měly publikovat podle druhu vakcíny. Já sama ve svých článcích doporučuji opatrnost: zbytečně se neshlukovat delší dobu s cizími lidmi, držet odstupy, uvědomit si, že virus přežívá různě i na materiálech, na předmětech apod., nebo že přežívá ve vzduchu (aerosolu) v místnosti, z níž už odešel nakažený. Ale jsem proti nesmyslnému porušování práv občanů, např. nucené testování bezpříznakových s nerizikovou pracov. činností je nepřiměřeným zásahem do života lidí, při nepatrné nákaze v populaci.

1 0
možnosti

Záštní info a zrovna v době, kdy media píší o zvýšení úmrtnosti vakcinovaných ve VB vlivem mutací viru....takže opatrnost není na místě...?

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS