Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Německo má v zákoně o ochraně před infekčními nemocemi paragraf, který výslovně zakazuje povinné očkování u osob, jež mají zdravotní kontraindikaci (např. už měli anafylaxi po očkování dříve, jinou vakcínou). Jinak má SRN očkování převážně na dobrovolné bázi a jejich občané jsou zdravější než ti naši, dožívají se vyššího věku.

0 0
možnosti

Až na to, že mnozí z těch "dobrovolně neočkovaných" jsou již z covidu uzdravení a podle mnoha zahr. studií mají trvalejší a silnější imunitu než očkovaní (většina z nich, je to opakovaně prokázáno např. v SRN a Rakousku). Podle západ. výpočtů a odhadů máme těch uzdravených a imunních nejen oficiálně potvrzených 1,8 miliónu Čechů, ale spíše půjde nejméně o 4 milióny občanů, v zahraničí se ukazuje, že skutečná promořenost populace je nejméně dvojnásobná (SRN, Švédsko např. analyzovali krev jejích dárců, letos v dubnu se ukázalo, že ve větších švéds. městech jsou neočkovaní a po covidu imunní z 25 %, v SRN to vychází obdobně, a když se k tomu přičtou ti méně zodpovědní, kteří nechodí darovat krev a chodí po nočních barech apod., pak se přirozená imunita v populaci ještě zvyšuje).

0 0
možnosti

Nezbývá než opakovat povinnou informaci výrobců vakcín, že žádná očkovací látka nechrání každého očkovaného.

Zdroj: https://boskova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=771873

Však to je také jediný argument těch, kteří se nechtějí očkovat a zároveň chtějí náhubky pro všechny.

Očkování nepřináší nesmrtelnost ani 100% ochranu, ale podstatně zvyšuje obranyschopnost organizmu. To má dva dopady:

1) Očkovaný má mnohem větší naději na lehčí průběh onemocnění (včetně toho bezpříznakového), protože jeho organizmus mnohem účinněji brání viru v množení.

2) Díky tomu, že očkovaní mají statisticky mnohem menší virovou nálož, jsou méně infekční pro okolí.

Pokud je pravděpodobnost nakažení očkovaného o 50 % nižší než u neočkovaného, a zároveň pokud je pravděpodobnost, že očkovaný je o 50 % méně infekční pro své okolí, potom pravděpodobnost, že se nakazí očkovaný od očkovaného klesne na 1/4.

Pokud za 50 % dosadíte 90 %, jak uvádějí studie ohledně účinnosti vakcín, potom pravděpodobnost, že se nakazí očkovaný od očkovaného klesne na 1/100.

Dobrovolně neočkovaní se dobrovolně rozhodli, není tedy třeba je chránit. Rozhodli se na základě přesvědčení, že se ochrání sami.

0 0
možnosti

Německá komise pro očkování STIKO vydala stanovisko, že očkování dětí a mladistvých věku 12 - 17 let všeobecně nedoporučuje (vakcína Comirnaty). Doporučila ho jen u chronicky nemocných, u nichž by covid-19 mohl mít těžší průběh. Avšak i mladistvý bez chronické nemoci může s lékařem projednat na své vlastní přání možnost očkování, musí se projednat riziko - akceptace (přijetí rizika s uvážením nyní již známých některých vážnějších vedl. účinků, např. zánět srdečního svalu, anafylaxe, s tím, že zdraví mladiství nebývají onemocněním covid-19 příliš ohroženi.

1 0
možnosti

Zrovna jsem se dívala na aktuál. čísla v SRN: během pandemie jim zemřelo 2,4 % pacientů z potvrzených případů covid-19, ovšem Institut R. Kocha opakovanými studiemi zjišťuje, že ve skutečnosti bylo nakaženo mnohem více občanů, čímž se snižuje procento úmrtnosti na covid-19 a zvyšuje se přirozená imunita obyvatelstva pro prodělání nemoci. U SARS 1 i MERS byla úmrtnost vyšší, ale více se týkala třetích zemí, kde jsou celkově horší podmínky (neexistence prevence, neexistence moderní péče, špatné životní podmínky, např. stísněné poměry doma znamenají rychlejší šíření na zranitelné, ne-hygiena). SARS 2 byl nadměrně zmedializován, uchopen obchodně mj. farmaceutic. firmami a lidmi kolem nich se živícími. Západ. odborníci další vývoj pandemie nepodceňují, doporučují občanům opatrnost, ale na podzim spíše čekají jen dozvuky, spíše jen lokální výskyt nových případů (endemický vývoj), kdy se ale silně projeví větší odolnost populace. Indická varianta nepředstavuje v SRN problém, neděsí občany, nákaza ubývá, např. o 30 % během týdne.

1 0
možnosti

Tak i naočkovaní,

jsou i po naočkování stejně nebezpeční a někteří i ještě více nebezpeční, než před naočkováním, nebo jejich obrané a ochranné látky se u některých neupevnili, ale coronavirus se v nich ještě více rozbujel ? Co tento naočkovaný dnes již zesnulý penzista, zda pitva jeho tělesných ostatků odhalí, že podaná látka proti covidu, nebyla a nebo byla, přímou příčinnou jeho úmrtí.

Zda by ještě byl stále naživu, kdyby toto očkování nepodstoupil?

2 0
možnosti
Foto

Už 76 let nebyla válka. Tři generace se nepotkaly s masovým zabíjením. Přijít covid na svět v roce 1941. tak si ho nikde ani nevšimnou.

0 0
možnosti
Foto

HNízdil vydělá na léčbě postkovidového syndromu, takže jeho názor bych vynechala - je ve střetu zájmu.

3 0
možnosti

Správnější výraz: nosní sprej. Ovšem u některých jiných, ne-covidových vakcín, rovněž i ve spreji, ho zahraniční odborníci, myslím, že i německý RKI, nedoporučovali u některých skupin občanů, některých dětí.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS