Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Myslím, že rozdíly mezi českou a švédskou cestou (i jinými cestami) budeme moci sledovat například na těchto grafech:

https://ourworldindata.org/grapher/new-covid-cases-per-million?tab=chart&country=CZE+SWE

<iframe src="https://ourworldindata.org/grapher/new-covid-deaths-per-million?tab=chart

0 0
možnosti
VB

Západ. země seniory úplně neprodyšně neizolují, ale v ústavech jsou lépe připraveni na prevenci (organizace provozu, školení personálu), mají ale větší komfort (max. dvoulůžk. pokoje apod.). Postkomunistic. země, Rusko aj. budou mít taky vysoká čísla, ale skutečnost nebude vždy zaznamenána ve statistice (nevýkonné instituce nebo i cenzura). V USA mají zdrav. péči bohatí, ale i chudí (registrovaní), střed. vrstva těží z pojištění u zaměstnavatele, mají potíže s ilegálními a nepřizpůsobivými jedinci, v tak obrovské zemi jich mají víc než my. Nicméně teď to nejdůležitější ve zdravotnictví řeší "zdarma" pro všechny.

0 0
možnosti
KV

Cely svet se myli, mel by se poucit u pošuka 'Johnsona, v USA, Švédsku, u Boškové a Šimka.Ty bryle mate z konspirativnich duvodu, nebo proto, ze jste blazen

0 0
možnosti
JL

V zamořenosti covid vedou západní evropské země - bohaté turistické, kde si to lidi někde uhnali na lyžích a podobných zábavách. Ale myslím že daleko "zajímavější" výbuch epidemie nyní zažijí Američani s jejich zdravotnickým systémem bez pojištění a statisíci bezdomovců a narkomanů v ulicích. Zatím se nic hrozného neděje, ale když vir zmutuje a mortalita stoupne, můžeme se dožít nepěkných časů.

0 1
možnosti
Foto

No: Že se tam nic hrozného neděje, asi není moc přesné.

Nás už v počtu nakažených i mrtvých (přepočteno na hlavu) předběhli. Jsou na úrovni Švédska, za 2-3 dny nejspíš předeženou Dánsko.

0 0
možnosti

R^

Dík za informace!

Je dobré vědět, že dokud se naše společnost nepromoří koronavirem a neutvoří si proti němu protilátky, bude pandemie potenciálně nebezpečná především pro starší a chronicky nemocné, které musíme přísně izolovat! Promoření naší společnosti v dostatečné míře odhaduji na přelom května a června. Pak už budeme mít vyhráno přes všechny chyby našich krizových štábů! Ze svých chyb se musíme poučit pro případ mnohem nebezpečnější infekce, která určitě jednou přijde!

:-)

0 0
možnosti
VB

Doplňuji z dalších zdrojů: Nyní mají Švédi 3046 potvrzených případů nákazy (ale nesnaží se zachycovat za každou cenu vše) a 92 úmrtí (většinou bylo pacientům 80, 90 i více let). V intenzivní péči mají přes 200 případů. I Švédi si více potrpí na určité svobody občanů, takže snad teprve dnes zakázali shromažďování nad 50 osob, předtím omezili nad 500 osob. Zatímco ostatní záp. země postupně uzavíraly mj. veřej. knihovny, tak Švédi je chtěli nechat otevřené (u nich v knihovnách ale nejsou tak ohavná individua jako u nás). Do knihoven u nich chodí spíše mladí, zdraví nebo i starší zdraví, těm postiženějším se zajišťují služby do domácnosti. To jen na okraj.

0 0
možnosti
SV

Oni byli hrdinové v Itálii,pak ve Španělsku a VB. V tuto chvíli už nemají kam dávat mrtvoly. Jsem zvědavý na Švédsko za 14dní.

6 0
možnosti
Foto

Greta Thunbergová -zdroj: iDnes:

„Cítila jsem se unavená, měla jsem zimnici, bolelo mě v krku a kašlala jsem,“ uvedla 17letá aktivistka. Poznamenala, že ve Švédsku se není možné nechat otestovat, pokud člověk nepotřebuje naléhavou lékařskou péči.

„Proto jsem nebyla na COVID-19 testována, ale vzhledem k symptomům a okolnostem je mimořádně pravděpodobné, že jsem to měla,“ uvedla o nemoci způsobené koronavirem.

Čili na Švédské výsledky je potřeba nahlížet s vědomím, že testují pouze adepty JIPu nebo ARO. Ostatní jsou formálně "zdraví".;-)

0 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS