Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Náš zákon jsem porovnala s vyloučením střetu zájmů v některých západ. zemích, ten náš je slabší. Má skuliny.

1 0
možnosti

Z vyjádření evrop. institucí jasně plyne, že Evr. komise by audit klidně zveřejnila, ale nepřál si to p. Babiš (ani v minulosti, ani dnes). Premiér už neví kudy kam s vytáčkami, proč jednoduše neřekne, co po něm EK žádá? Jaká opatření? Patrně by ČR měla do budoucna účinněji zamezit střetu zájmů. Babiš řekl, že by se mu nemělo upírat právo na jeho soukromé bohatství, ale nikdo mu ho neupírá, jen po něm všichni chtějí vyvarovat se střetu zájmů. V zahraničí může mít politik své bohatství, ale nesmí podnikat po dobu funkce ve veřej. zájmu a zásadně se nesmí "přisát" na veřej. peníze. Myslím, že už to u nás pochopila i babička ze Zlámané Lhoty, jen p. Babišovi to nějak "není jasné". Jakmile EK p. Babiše odstříhne od miliard eur, ztratí premiér část voličů.

1 0
možnosti

Zpráva se stane důvěrnou, jestliže o to jedna ze stran požádá. Kdopak asi žádal v tomto případě? Musí se zveřejnit už jen proto, že Babiš i MMR od počátku lže a překrucuje. Je v našem zájmu vědět kolik peněz se bude vracet, o kolik budeme zkráceni a kdo to všechno zaplatí. Zatím to vypadá tak, že to jaksi utajeně zatáhne Český stát, Agroholding prohlásí, že čerpal v souladu se zákonem a Babiš to za ČR posvětí. Chtěli jste stát jako firmu, tak tady to je, odvádějte daně přímo Agroholdingu, proč to zbytečně tahat přes státní kasu.

2 0
možnosti
Foto

Sdělila snad EU českým voličům, že pokud Babiš vyhraje volby, nedostane Česko žádné dotace?

0 1
možnosti

EU řekla, že nedá dotace nikomu kdo krade a je jedno kdo to je.

1 0
možnosti

Tak autoři našeho zákona o střetu zájmů jsou neschopní blbečkové? To přeháníte!

2 0
možnosti
Foto

;-) I tak. A autorka také argumentuje tím, že zákony EU jsou nad zákony ČR. Ovšem pokud EU zpracuje a předá cokoli, co je označeno jako důvěrné. pak ono právo asi neplatí, a to nejen pro ní. Ba co více, nejen ona se takového porušení přímo dožaduje;-)

1 0
možnosti

Existuje iniciativa expertů z prestižní Kolumbijské univerzity v New Yorku, která pomáhá veřejnosti rozumět mezinárod. i národ. právu ve vztahu ke svobodě vyjádření (médií aj., přístup veřejnosti k informacím): Global freedom of expression. Zabývala se kauzou EK v. Agrofert už před několika lety, kdy se p. Babiš už tehdy bránil zveřejnění. Žádost o zveřejnění dokumentu EK už tehdy řešil soud při EU s tím, že převažujícímu zájmu veřejnosti znát přísluš. dokumenty je v zásadě třeba vyhovět, ale tehdy trval na tom, že by se mělo počkat na konečný audit, aby se rozhodování o něm neovlivňovalo tlakem médií apod. Dnes si tedy myslím, že nastala doba, kdy se lze zveřejnění auditu opět dožadovat.

1 0
možnosti
Foto

Ano, nynější zpráva je už konečný audit.

1 0
možnosti

Nemyslím si, že hraje o čas. On si zvykl, že ten prostoduchý lid ho za ty jeho koblihářské dárečky držel u moci a teď si ještě neuvědomuje, že už to není o lidu, ale o řešení podvodů

5 1
možnosti

O jaký podvod se jedná?

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS