Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A jak p. Ráž charakterizuje fakt, že nyní po 11 měsících očkování, s vyšší proočkovaností těch nejzranitelnějších máme mimořádně vysoký počet denních úmrtí. Jde to po stovkách, koukněte se na data MZ ČR: v posled. dnech zemřelo 67, 107, 102, 116, 91, 114 - to je docela děsivý výsledek, bude to mít více příčin a nikdo se o to nestará, ve vedlej. Rakousku je méně zemřelých.

0 0
možnosti
Foto

K vysvětlení by bylo dobré doplnit data, kolik z těch zemřelých bylo očkováno a kolik ne v jednotlivých věkových skupinách. Porovnáním s podílem obou skupin v populaci by se poznalo, jestli očkování pomáhá nebo ne.

0 0
možnosti

J59a14n 54R68á42ž

2. 12. 2021 19:32

Už i o pár procentních bodů více proočkovaná populace znamená, že tragická křivka úmrtí na covid-19 klesá. Tak zní závěry srovnání, které provedli statistici z mnichovské Ludwig-Maxmilians-Universität (LMU) na základě dat, která shromažďují zdravotnické úřady jednotlivých spolkových zemí a Institut Roberta Kocha.

O jejich zjištění informoval na svém webu magazín Focus s poznámkou, že v zemích s nízkou proočkovaností, jakými jsou zejména Durynsko a Sasko, aktuálně umírá s koronavirem či na koronavirus v poměru k počtu obyvatel výrazně víc lidí než na lépe proočkovaném severu země.

V Durynsku bylo za posledních sedm dní v poměru k počtu obyvatel šestkrát více úmrtí než v Brémách, které patří k očkovacím premiantům Německa.

0 0
možnosti

K tomu bych jeste dodal, ze nejvice tezce nemocnych a nejmene ockovanych je v tech zemich, kde AfD ziskala nejvic hlasu.

0 0
možnosti
Foto

Cituji: "osobně si kladu otázku, nakolik je u nás přesná diagnostika při "dýchacích obtížích" pacientů, zda se vždy rozezná, že hlavní zdravotní problém může souviset s jiným virem, než je covid-19, a kam se tito různí pacienti nakonec "zaškatulkují""

Paní Bošková, nějak Vám uniklo, že na covidových jednotkách uírají pouze osoby, které byly pozitivně PCR testovány na covid. Jejich dušnost je tedy přímým důsledkem infekce virem SARS-CoV-2, nikoliv tedy jakýmkoliv jiným virem.

3 0
možnosti

Reuters aj.: podle amerického CDC pacient v USA jako první nakažený omikronem má opět jen mírné příznaky. Podle ECDC omikron do několika měsíců bude představovat v Evropě více než polovinu nákazy. Západ. odborníci si většinově myslí, že virus se stane jen jednou z chřipek, resp. bude se jim podobat, ale kdy - to se zatím přesně neví. Zatím ale žádná zpráva o těžším průběhu nákazy omikronem.

0 0
možnosti

Heute.at: dnes ministryně pro ústavní otázky Edtstadlerová oznámila veřejnosti, že když projednávají návrh zák. o povinném očkování i s opozicí (FPÖ se odmítla účastnit), bude k věci zajištěna vysoká akceptace ve společnosti. Ovšem čtenáři se k věci vyjádřili: pro je 45,7 %, zásadně proti 49,9 %, zbytek neví.

0 0
možnosti

Oe24.at: dnes vláda znovu jednala s opozicí o návrhu zákona o povinném očkování. Zítra bude jednat opět s odborníky a dalšími subjekty. Stále není jasné, jak chtějí trestat lidi, kteří se očkovat odmítnou, v případě nemajetnosti.

0 0
možnosti
Foto

Vy jste fakt posedlá, to už nemá ani hlavu ani patu.

4 0
možnosti

V Rakousku politické zemětřesení: z pozice kancléře odchází Schallenberg, zatím není jisté, zda neodejde i celkově z vlády; Kurz odchází z politiky. Do křesla spolk. kancléře se zřejmě posadí šéf ÖVP Nehammer. Někteří opoziční politici volají po nových volbách.

0 0
možnosti
Foto

Trojčlenku neumíte a neumíte:

"Mezi hospitalizovanými od 60 let kvůli covid-19 nyní šlo z 56 % o plně očkované, na JIP ze 46,4 %. Úmrtí: z 52,5 % plně očkovaní."

No a z jakého počtu se rekrutovalo těch 56% plně očkovaných (a 44% neočkovaných)? Neočkovaných 20% a produkují 44% na JIP - takže pořád jsou na tom očkovaní 3-4x líp.

Kdybyste chodila do školy s mou maminkou za války do dvoutřídky u Jičína, dostala byste za takové počty od pana řídícího rákoskou.

4 0
možnosti

Panu Michalovi: asi jste nečetl příspěvek pozorně - je to z celkového počtu příznakového covidu v daných týdnech - z jejich počtu v nemocnicích a na JIPkách, čili ti plně očkovaní převážili počet hospitalizovaných i zemřelých, zhruba z poloviny byli plně očkovaní i na JIP. Resp. já jsem uváděla tyto počty hlavně pro osoby od 60 let. Právě těm starším, hlavně když jsou celkově zdravotně oslabení jinými nemocemi, vakcíny moc nepomáhají. I v tomto věku je třeba rozlišovat lidi s ne/fungujícím imunit. systémem, a hlavně musí zůstat očkování dobrovolným, když stejně významněji neochrání před úmrtím ani JIPkou.

0 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS