Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Panu Zavadilovi a pí Siemkové: Německo zrovna zvažuje, že v polovině listopadu zruší nouzový stav a s ním většinu omezení života. A v novém článku ukážu na datech Institutu R. Kocha, kolik je plně očkovaných a přitom nakažených v nemocnicích, na JIP či kolik z nich zemře (zpravidla pro více příčin). Bohužel od 60 let fungují vakcíny méně a kratší dobu, navíc bývají lidé více unaveni stářím a různými zdravot. obtížemi, hlavně ale od 80 let. V posledním měsíci byly německé JIPky vytíženy ze 30 % (pokud jde o covid-19 případy) těmi plně očkovanými a 41 % plně očkovaných oproti všem úmrtím na covid zemřelo po nakažení, ze 74 % šlo o osoby od 80 let, kdy se zpravidla kumulují příčiny. Napíšu o tom více v jiném článku s odkazem na zprávu RKI.de.

0 0
možnosti

Německo uvažuje a Rakousko už omezuje.

Překrucujete skutečnosti jak se vám to právě hodí a šíříte kolem sebe jen blbou náladu.

:-P

0 0
možnosti

Zástupce FN Brno na ČT24 dr. Husa potvrdil, že vakcíny déle než 6 měsíců nevydrží u těch oslabenějších, museli by se pravidelně očkovat po půlroce či po roce. Třetina nakažených v nemocnicích jsou plně očkovaní podle něho. Ale primárně jde o lidi s jinými vážnými nemocemi (ať jsou očkovaní nebo ne), jsou prý převážně přijímáni pro jiné onemocnění, nikoli kvůli covidu, i když jsou pozitivně otestovaní. Jde převážně o starší, zdravotně oslabené.

1 1
možnosti

Panu Zavadilovi: právě na ČT potvrdil zástupce FN Brno, že mají třetinu pacientů plně očkovaných, kteří se nakazili, převažují pacienti, kteří mají více vážných nemocí a potřebují nemocnici, i kdyby se nenakazili. Paní Siemkové: zatím se formuje nová vláda v SRN, ta se bude muset vyrovnat se sílící kritikou veřejnosti vůči covid-opatřením. Např. Frankfurter Allgemeine Zeitung má z 20.10. komentář, že nouzový stav se nesmí stát normalitou. Stát nesmí "pečovat" o občany stylem diktatury, bylo by to paranoidní. Nouzový stav je výjimkou, jež se nesmí stát pravidlem. Lékařské organizace např. požadují ukončení omezování života. Mají přes 65 % populace očkované. V nemocnicích byli pacienti z 6 % na JIP, což je zanedbatelné, u nás to bude méně.

1 0
možnosti

Takže jinými slovy : 2/3 pacientů jsou neočkovaní a ti očkovaní pacienti jsou ti, kteří trpí dalšími vážnými chorobami - kteří by bez předchozího očkování už dávno na covid zemřeli.

;-)

2 0
možnosti

Paní Bošková, je pravda, že v Německu od 25.10 ruší pandemickou pohotovost?

0 0
možnosti

Na to Německo se podívám, teď jsem studovala poměry v Belgii, v něčem je to přece jen lepší než v ČR. SRN má v zákoně o infekč. nemocech uvedeny předpoklady, za nichž lze či nelze mít nouzový stav. Vláda nemá takovou volnost jako u nás.

0 0
možnosti
Foto

Já se obávám, že dojde i na lockdown pro očkované.

A ano, přiznávám, že článek jsem nečetla, protože tak zhruba vím, o čem bude. :-)

0 0
možnosti

Novinky.cz dnes otiskly článek, z něhož vyplývají asi 2 % podruhé nakažených Čechů, ovšem např. Belgie má zhruba 8 % nakažených očkovaných v nemocnicích, což je horší, než jen být pozitivně otestovaný.

0 1
možnosti

Doporučuji na Aktualne.cz, blogy, dr. Hnízdil, který dal na svém blogu článek prof. politologie M. Klímovi - perfektní článek Zakopat covidovou sekeru: demokracie stojí na dialogu, jeho potlačování demokracii poškozuje, žádná vědecká disciplína nestojí na neměnném dogmatu. Lidé s různými názory na covid-19 a jeho souvislosti by měli umět spolu komunikovat demokratickým způsobem. MZ ČR se ovšem pokoušelo mj. umlčet i např. prof. Pirka a další odborníky, protože mají odlišnější pohled na opatření proti nákaze apod.

2 4
možnosti

Není na světě člověk ten, co by se zalíbil lidem všem.

Ve světě ještě i nyní převládá mezi odborníky názor, že pokud se covid šíří měrou vyšší, než jsou schopny nemocnice zvládnout, musí nastat nucené omezení vzájemných kontaktů. To žádný zubař, ani Pirk neovlivní. Přou se mezi sebou i epidemiologové, ale převládající názor, je holt převládající názor - a to ani vy paní Bošková nezměníte.

;-)

5 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS