Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ředitel FN Motol říká, že by se neměla šířit panika. V podstatě potvrzuje to, co píšu - uměle vyvolávaná hysterie v ČR kvůli donucování občanů k očkování, přitom stávající počet pacientů v nemocnicích patří k těm nejnižším v Evropě. Samotný počet pozitivně otestovaných nemá dostatečnou vypovídací hodnotu, budou mezi nimi i ti neinfekční.

0 0
možnosti

A především se to všude řeší lokálně, nikoli celonárodním vyrušením práv občanů.

0 0
možnosti

Ve Švédsku se testují zdravotníci a personál v ústavech, pacienti či klienti bez příznaků se neobtěžují testováním. Zaměstnavatel má umožnit práci doma, když má člověk jakékoli respirač. problémy: buď bez testu stráví doma 7 dní, nebo si to zkrátí testem, s mírnými problémy může do práce i do školy, pokud nemá covid. Stačí držet odstup, mýt si ruce.

0 0
možnosti

Švédsko téměř nemá žádné restrikce (jen cizinci přijíždějící ze zemí mimo Skandinávii by měli mít negativ. test), jen osobní odpovědnost občanů, že se budou chovat opatrně vůči zranitelnějšímu okolí. Proočkovanost měli pod 70 %.

0 0
možnosti

V důsledku infekce koronavirem se bude umírat stejně, jako se bude umírat při infekci virem chřipky. A budou umírat i očkovaní. „Dokonce bude brzy umírat více očkovaných než neočkovaných prostě proto, že riziková populace je z velké části naočkovaná,“ upozorňuje imunoložka Zuzana Krátká, zakládající členka Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

To jsou počty, že? Vy prostě nikdy nepřiznáte, že vakcína funguje a stále řešíte bludy, které vám na nějakých pochybných stránkách přeloží translator.

Je smutné, že počty, které chápe dítě prvního ročníku základní školy, nedává spousta dospělých. A já se jen ptám, zda jde o obyčejnou hloupost, či zda je za tou lží i něco jiného.

4 1
možnosti
Foto

vakcína možná částečně funguje, ale bere peníze, které by se nechali dát do nemocniční péče, vakcína je levnější a snazší řešení teď, ale ne do budoucna... budeme se na vše nové očkovat? co to asi udělá s živým lidským organismem? resp.budeme chodit stále v respirátorech, tím si snižovat vlastní imunitu, a tudíž budeme očkovat, abychom se dočasně ochránili proti novým a novým virům, na které vlastní oslabená už nebude mít kapacitu je zvládnout? budeme jíst amarouny, nebudeme se nehygienicky líbat ani se dotýkat, budemem izolovaně bydlet ve sterilních kójích? snad to ještě je scifi, snad...

0 0
možnosti

Takové vtipné pokecání v parku...

Hovory z Tyršáku #011 - Jan Žaloudík

https://1url.cz/kKdpi

Je senátor a lékař - onkolog, profesor Jan Žaloudík životním optimistou, nebo spíše realistou? Že mu rozhodně nechybí nadhled se přesvědčil i Jaromír Ostrý v dalším díle rozhovorů z brněnského Tyršova sadu...

1 0
možnosti

Švédsko si během celé pandemie a nyní dozvuků lokál. šíření ověřilo, že lidé bez příznaků nikoho moc nenakazí, zvláště když jsou občané dobře informováni a naučeni základu: s příznaky nejít do práce ani do školy (odpovědnost rodiče), bez příznaků si mýt ruce, trochu držet odstup od cizích, které neznám, nevyhledávat zbytečně rizikovější situace, chránit zranitelné doma či v ústavu - nechodit k nim s příznaky či s podezřením, že jsem měl rizikový kontakt, mýt si ruce, držet odstup. S tím si vystačili, mají celk. úmrtnost stále pod 15 000 (poloviční oproti nám). Děti nejsou trápeny ani testováním, ani rouškami, nejsou nemocnější než ty naše.

1 0
možnosti

Konečně s vámi mohu s něčím souhlasit. A dělám to upřímně rád. Tady chybí, ta obyčejná, lidská ohleduplnost.

Nám přišel do práce kolega se čtyřicítkama teploty. Přísahám, že čtyřicítky. Nevěřila byste, jak velký problém byl, poslat ho domů. Museli jsme to řešit přes nadřízeného. Je to bonzování?

Nyní, je poměrně dost, kteří různě frkají, kašlou ... jenže jak jim vysvětlit, že to nemusí být, ta obyčejná, chlapská rýmička. A tak je to pořád dokola.

0 0
možnosti

V ČR jde o uměle vyvolávanou - předstíranou "krizi": pokud máme asi 5000 lůžek JIP, tak nyní pacienti s covidem obsadili jen 2 % z nich, zatímco v SRN je to 6 % a považuje se to za standardní, docela dobrou situaci. Zajímalo by mě, nakolik u nás nemocnice rozeznají od covidu např. RSV - respirač. virus, s podob. příznaky jako nachlazení, může více uškodit malým dětem a seniorům. Švédsko zrovna učí veřejnost rozpoznávat covid a jinou respirač. nemoc, pokud mají větší příznaky, mají zůstat 7 dní doma, bez příznaků či s nepatrnými (ne typickými pro covid) mohou pak jít do práce či školy bez testování. Jejich "hygienici" jsou prostě inteligentnější. U nás drsně vydíráme neočkované, ve Švédsku se neočkovaní akorát žádají, aby si hlídali příznaky a brali ohled na rizikovější jedince. Podle ECDC mělo Švédsko plně očkovaných 67 %, takže se v podstatě neliší moc od nás - a neporušují základní práva lidí.

2 0
možnosti

Ve videu přímo ukázka, jak se nemá aplikovat intramuskulární injekce. Aspirace žádná, vstřik trval méně než vteřinu. Pochopitelně, času je málo a pokud by se při aspiraci objevila krev, tak dávka letí do koše a musí se použít nová injekce a nová dávka.

Nepřípustné!!!

1 0
možnosti

Jste dobrá manipulátorka,.... Gratuluji... :-P

1 2
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS