Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J21i51r36i 63T67i33c52h95y

16. 10. 2021 17:38

V mnohem s vami souhlasim (ku podivu), vytahovat Babise jste nemusela. Ten, virus je zakerny a pocina si bez ohledu na to, jestli nektere vlady se snazi lepe a nektere trochu hure.

0 0
možnosti

Vzhledem k tomu, že ministr tvrdí, že "nákaza se šíří všude v Evropě", tak u němec. RKI (Covid-19 Trends in Deutschland, 15.10.) si lze ověřit, že za posled. měsíc měli úbytek nových případů z 84 na 68,7 infikovaných na 100 000 obyv., v některých regionech je např. jen 27 případů (v takových se už zpravidla nepoužívá covid-pas, resp. oni to dělají podle okresů). Mírný úbytek pacientů i na JIP - nyní 6,2 %. Podobný úbytek byl teď i ve Francii, některé jejich departementy si prosadily, že u nich se covid-pas zredukuje. Úbytek šíření nákazy teď byl i ve Švýcarsku, hlavně ale poklesl počet hospitalizací i na JIP.

0 0
možnosti

Očkování určitě nechrání víc jak z 80 až 90% ale proděláni nemoci, zejména když z toho vyjdeme lacino s lehkým průběhem vás před opakovanou nákazou také neochrání. https://www.lidovky.cz/domov/napodruhe-covid-hrozi-tezsi-prubeh.A210113_165836_ln_domov_lros

Takže nakonec zafunguje prostý darwinův výběr a množství popíračů se začne přirozeně snižovat... Ale určitě je fér dát každému možnost volby.

0 1
možnosti

A to je dobre. I v prirode je bezne, ze ti slabsi jedinci se stanou obeti predatoru.

Jen ti predatori jsou v ni mnohem vetsi a rychlejsi. Zde tomu bude naopak a jednoduchy virus zvitezi nad stvorenim s mozkem.

0 0
možnosti

Jsem ráda že ministr zdravotnictví Vojtěch si domluvil na příští týden s Válkem / kandidátem na nového ministra / schůzku i si cením jeho názoru, že by byl nesmysl kdyby současné ministerstvo přijalo nějaká opatření, vláda je odsouhlasila a za pár týdnů se to měnilo. Třeba se shodnou a nebude mít o čem psát:-)...

2 0
možnosti

Karma R^ Čím si vysvětlit, že stát nechce uznávat testy na protilátky? Hmm...

1 0
možnosti

Rapidně by klesl byznys s "vakcínami" - a o ten tady přece jde! Covid byl a je jen záminkou a tečka se nikdy nemá konat.

0 0
možnosti

Já si počkám na tu Válkovu skvadru spasitelů. Pak teprve můžeme porovnávat.

3 1
možnosti
Foto

"Ministr přiznal, že vakcíny nechrání víc než 6 měsíců."

To je nějaká novinka?

Proč si myslíte, že izraelský zelený pas platí 6 měsíců po druhé dávce a 5 měsíců pro druhé dávce můžete jít na třetí?

Přeočkování u vakcín není nic neobvyklého.

Izraelci jsou o 2-3 měsíce před námi, takže my se můžeme poučit, ale ne, ministr Vojtěch řekl, že u nás třetí dávka až po 8 měsících, že tu čtvrtou vlnu chce pořádnou, aby mohl být ještě jeden lockdown.

1 0
možnosti

Přeočkovávání každých 5 - 6 měsíců není standardní záležitostí, navíc tyto zatím stále ještě experimentální vakcíny mají přece jen více anafylaxí, trombocytopenií, ochrnutí atd. než jakékoli jiné vakcíny v přepočtu na 1 milión dávek. Rada Evropy letos v lednu vyzvala státy, aby občanům řekly, že jde výlučně o dobrovolné očkování. Takže očekávám, že se vzpamatují ze současné hysterie aspoň soudci. Většině lidí covid-19 neškodí, bohužel tak jako u jiných infekcí či nemocí, to průběžně uškodí těm zranitelnějším. Ale ty lze chránit i ne-farmakologicky: opatrností a ohleduplností; jak říká např. nizozemská vláda: Nech druhému prostor (nedýchej mu do obličeje apod.).

0 0
možnosti
Foto

Je 2/3 očkovaných ( v rizikových skupinách ještě více) a z těch je necels 1/3 pacientů v nemocnicích

Tedy očkování mají řádově 4-5x nižší šanci že budou mít těžký průběh. Tedy vakcína chrání velmi dobře.

11 1
možnosti

Radku, tohle je jedno z mála témat, v kterém se s vámi shodnu. Antipatie u jiných témat mi ovšem nebrání, dát vám plus u názoru, s kterým souzním.

2 0
možnosti

Jste neuvěřitelná. Ta nenávist z vás přímo tryská.

Dnes už jsem se k vašim "datům" vyjádřil a nemám chuť v tom pokračovat.

Tudíž jen jeden dotaz. Opravdu vám připadá poměr na JIPkách 3 očkovaných proti 7 neočkovaných, malý?

Takže nyní máme hospitalizováno 400 lidí a bohužel se dá očekávat, že počet lidí poroste. Především díky očkování je těch lidí v nemocnicích naštěstí poměrně málo. Ostatně oproti loňskému roku je rozdíl obrovský.

Ale podívejme se na to v absolutních číslech.

V nemocnici je nyní zhruba 120 očkovaných proti 280 neočkovaných. To číslo už vypadá velmi výrazně proti tomu, co se nám zde neustále a dokola snažíte předhodit, že?

10 2
možnosti

,,U očkovaných se přiznává, že asi 25% z nich se ocitá v nemocnicích".

Ona ani není schopná dát dohromady smysluplnou větu.

5 2
možnosti

Jediná nejistota je v tom, že se neví, zda se nevyskytne nová varianta viru, např. o tom mluví nizozemská vláda, ale jinak jde o lokální výskyt nových případů, stačí monitorovat lokality, to potvrdil i redaktor Stach: na území ČR jsou velké rozdíly. Většina lokalit je v klidu, takže o žádném zpřísnění u nich by se nemělo mluvit. Švýcarsko nyní mělo méně plně očkovaných než ČR, ale přitom úbytek hospitalizací vč. JIP.

3 3
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS