Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mě by jen zajímalo, kdo vám tyhle vaše statistiky může brát, jakožto relevantní. Nepíši že lžete.

Spíše jsem se jen, s ohledem na váš dnešní blog, zamyslel nad skutečností, jak předkládáte procenta, z naprosto mizivé části populace. Například bez ostychu napíšete, že jen 40% dělníků v Terstském přístavu je očkovaných. Neuvedete však, že oněch 40% dělníků je 950 lidí. Prostým počtem pak zjistíte, kolik je poté 100%.

Budiž vám přičteno k dobru, že jste alespoň mimochodem zmínila, že v onom přístavu pracuje i několik cizinců. Vzhledem k povaze práce v přístavu si dovolím tvrdit, že těch neočkovaných Italů v přístavu, rozhodně nebude více, jak 1000 osob. A najednou jsou ta vaše čísla, s ohledem na populaci v Itálii, celkem minimální, že???

Takže, vážená paní novinářko, znalkyně statistik, Italštiny, virologie, vakcín atd.

Oznámím vám jen, že dle článku, na který vy sama odkazujete, je v Itálii alespoň první dávkou vakcíny, proočkováno 85% obyvatel starších, dvanácti let.

Rád bych vás upozornil, že Italů, je dle sčítání obyvatelstva z roku 2020, 60 milionů obyvatel. Zkuste se teda zamyslet nad tím, kolik procent, je těch vašich 1000 neočkovaných dělníků přístavu v Terstu.

Nechápu, kde berete v této době odvahu, kdy čísla nakažených celosvětově opět stoupají, k psaní podobně matoucích příspěvků. Zvláště nyní, kdy je zcela jasné, že proočkovanost země, výrazně napomáhá k tomu, že nakažených lidí je s těžkým průběhem v nemocnicích či dokonce umírá, výrazně méně.

Závěrem snad jen dodám slova pana Doc. MuDr. Bohuslava Svobody. Csc.

Ten řekl, že jedinou možnou obranou proti Covidu je proočkovanost a těm, kteří toto rozporují by dopřál návštěvu Covidového oddělení, kde lidé nemohou popadnout dech a dusí se. A to bez roušky na ústech, zato s kyslíkovou maskou.

Nic ve zlém, ale pan Svoboda je pro mě daleko větším odborníkem než vámi často zmiňovaný, odborníky Zlatým bludným balvanem oceněný, pan Hnízdil. O vás raději ani nemluvím.

4 2
možnosti

Hezky napsáno. Jen se Petře obávám, že je to marná snaha.

1 0
možnosti

Ve francouzském parlamentu se ve chvíli zamítání návrhu zákona o povinném očkování proti covid-19 zvažovalo i to, co udělat s přáním Macrona prodloužit covid-pas až do července 2022 (s tím, že zrušit ho lze dříve). Opět se ozývaly hlasy, aby se covid-pas přestal používat, nejúčinnější opozici tlaku vlády dělají zřejmě liberální konzervativci (pravý střed), ale ani všichni vládní činitelé např. prý nebyli pro povinné očkování pro všechny občany.

0 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS