Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Poslanec Bohuslav Svoboda je přesvědčený, že zásadním řešením krize je očkování. Musí se podle něj zlepšit informovanost občanů. Míní, že o covidu a pandemii celé září nikdo pořádně nemluvil. „Odpírači očkování? Poslal bych je do nemocnic, aby se podívali na nakažené covidem, kteří jsou na čtyřech a nemohou dýchat. A bez roušky,“ glosuje Svoboda.

Už jste byla na exkurzi? Předpokládám, že když máte tak jasný, ničím nepodložený názor, máte tuto průpravu za sebou.

0 0
možnosti

Očkování proti covid-19 je v ČR dobrovolné a podle stanoviska Rady Evropy z letošního ledna jím musí zůstat. Takže všichni ti, kteří se dnes mají povinně očkovat v některých zemích, to mohou napadnout u soudu. Podle bioetické konvence, jež u nás nebyla a ani nemůže být oficiálně zrušena, je každý zdravotní výkon vč. preventivního výlučně věcí svobodného informovaného souhlasu člověka. Podle vědec. poznatků virus stejně nelze vymýtit, pochopily to skandináv. země, UK a další.

0 0
možnosti

Je lepší více zvažovat návštěvy u lékařů, zpravidla se dožívá vyššího věku ten, kdo to s lékaři nepřehání (ale asi má lepší geny). Já jsem se poučila mj. od Švédska: opatrně a ohleduplně se chovající jedinec (hygiena, odstupy) může projít pandemií i lokálními dozvuky viru většinou bez problémů, ev. se nakazí menší dávkou, kterou zvládne doma, bude mít přirozenou imunitu delšího trvání, než co nabízejí vakcíny. Ale každý si za sebe musí udělat vlastní rozhodnutí. V současnosti jsem alergická na totalitní praktiky kvůli očkování, jež má více nežádoucích účinků, než se ukazuje u jiných druhů očkování (nicméně ne každá země poctivě sleduje jiné druhy očkování a imunizuje se zpravidla vždy jen část populace ve vztahu k určitému typu očkování, nyní to vidíme od 12 let do stoletých občanů, co to s lidmi dělá). Zrovna jsem si v americ. národní lékař. knihovně přečetla studii norských odborníků: u každého křehčího seniora by se měla nabídka očkování vyhodnotit individuálně podle osobního prospěchu a osobního rizika, jinak se zvyšuje riziko jejich úmrtí po očkování. Pan Babiš o těchto věcech zřejmě nic neví, a už vůbec ne pí Svrčinová.

0 0
možnosti

Ať už očkovaný nebo ne, nejdůležitější je vůbec se do nemocnice nedostat, protože tam toho můžete chytnout daleko víc než doma. Navíc vám tam můžou najít takové nemoci, že se z jejich léčení už nevylížete.

0 0
možnosti

Jen doufám, že farma-firmy nezmáknou politiky až tak, že by nám pak nutili očkování úplně na všechno, např. na kopřivku po jahodách. Američané, kteří se dnes brání nucenému očkování, např. uvádějí: nechci v těle syntetické látky. Já říkám, že každý má mít právo na vlastní rozhodnutí, stejně jako při nabídce léku od lékaře máme právo ev. říct ne, stejně tak si vybíráme potraviny podle toho, zda v nich nejsou látky, jimž nedůvěřujeme. Jeden rakous. advokát, který nyní bojuje proti diskriminaci neočkovaných, uvedl: Já sám nejsem odpůrcem očkování, ale očkován nejsem, a když jdu za svými rodiči, otestuju se (a dodržuje další opatření).

0 0
možnosti
Foto

Pokud na JIP leží třetina pacientů plně očkovaných, ale v běžné populaci je očkovaných přibližně 60%, znamená to, že neočkovaný má (67/40)/(33/60) = 3x vyšší šanci, že skončí na JIP. A to teď nepočítám, že na JIP obvykle končí spíěe starší pacienti, u kterých je proočkovanost vyšší.

0 0
možnosti

Na JIP taky můžou být po infarktu nebo mrtvici.

0 0
možnosti

Vzhledem k vyhlášení zostřeného vydírání neočkovaných občanů premiérem (po 3. dávce, kdy může mít potíže se svou psychikou pod vlivem léčivého přípravku) za sebe říkám, že si nepřeju, aby mě český stát "chránil" nepřiměřeným oklešťováním základních práv občanů. Stačí dodržovat ta standardní - hygiena, odstupy. A hlavně umožnit těm již uzdraveným z nákazy testy na protilátky - Norsko uznalo těmto jedincům imunitu 12 měsíců, Rakousko 3 měsíce, němečtí odborníci vyzvali politiky, aby uzdraveným uznali nejméně rok trvající imunitu.

0 0
možnosti

A co proti tetanu, jste očkovaná?

1 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS