Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VB

Podle webu MZ ČR máme na JIP 39 pacientů s covid-19, úmrtí v jednotkách. Švédsko mělo o něco více infikovaných za den než my, ale ve vážném stavu je jen 0,2 % pacientů. Úmrtí v jednotkách. Takže proč prodlužujeme omezení, když celá Skandinávie žije bez nich? I Nový Zéland ruší omezení s tím, že u viru nejde dosáhnout kolektiv. imunity, musí se s ním žít. Podobně je tomu v UK.

0 0
možnosti
VB

Stockholm byl hezké město ještě v r. 2009, naše rodina tam často jezdila. Ale později po další vlně migrace - hrůza: a nejde jen o třetí země, situace využili např. i Rumuni, kdy před sámoškami seděli špinaví jedinci a žebrali, ovšem nestáli o pomoc úřadů, chtěli rychlý snadný výdělek od slušných Švédů (kteří je naivně zahrnuli penězi) - později i ti slušní Švédi pochopili, že jsou zneužíváni, že mnoho jedinců nechce normál. život (začlenit se), takže nyní zpřísnili předpisy pro udělování povolení k pobytu.

0 0
možnosti
MR

Jenze by taky bylo fer rict, ze 29.9. meli treba konkretne ve Svedsku tvrdsi opatreni nez my. Ne ve vsem, ale treba konkretne na hokej chodilo do 29.9. extremne malo fanousku. Navsteva predminoulou sobotu na cele kolo byla cc 14 000, minulou sobotu uz pres 35 000. Takze z techto cisel je videt, ze Svedsko svoje obcany hodne omezovalo. U nas jsou omezeni mirnejsi. Ovsem v mediich a mezi lidma je porat vytvarena iluze jak to Svedove vubec neresili.

0 0
možnosti
VB

Panu Rakoušovi: švédské předpisy sleduju průběžně: letos si krátce vyzkoušeli i omezování počtu lidí na některých místech, nyní kompletně zrušili vše. Nikdy nepoužili covid-pas, převážně doporučili: neshlukujte se - s výsledkem, že většina Švédů se neshlukovala, a to dobrovolně, na rozdíl od Čechů. Nejvíc se lidi nakazí v přeplněné dopravě, proto u nich byla doprava posílena, aby jezdila poloplná. V zaměstnání stačily odstupy i bez roušek, občas plexisklo. Ve školách se děti nechaly volně žít. Mladí či i starší mohli během pandemie na hudební večírky apod., bez roušek, bez kontrol - vědělo se, že jim to neuškodí, a za bílého dne na veřejnosti drželi odstupy, s příznaky nešli nikam, doma věděli, jak se chovat ke zranitelným.

0 0
možnosti
ŠS

Dnes jsem viděla video z USA, kde si nějaký vedoucí lékař stěžoval, že vyzývá vládu, aby udělali velkou studií o významu očkování, protože nemůže přesvědčit své podřízené, že očkovat je menší riziko, než se neočkovat. Podřízení si totiž z dostupných informací na vaers zjistili, že riziko nakažení covidem je menší, než rizika po očkování.

0 0
možnosti
PK

Vždy jsem tyto země obdivoval, ale v současné době jim nic nezávidím a naopak přeji jim jen lepší život.

A kvůli nelegální migraci bych tam skutečně v tuto dobu nechtěl žít a jsem velmi rád , kde jsem. Vám doporučuji navštívit zejména Švédsko a Dánsko..

0 0
možnosti
VB

To víte, že mě netěší, když SVT bohužel často oznamuje další vraždu či výbuch nebo střelbu ve Švédsku, ale v Praze je to už taky hustý. Dánsko se věnuje vyhošťování migrantů, Švédsko rovněž zpřísnilo předpisy, chce to ale sjednotit pravidla v EU.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS