Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

Sind Sie geimpft Frau Boskova?

Nur um zu wissen ob sie von keinen nebenwirkungen betroffen sind.

0 0
možnosti
VB

Doporučuji nakliknout si http://www.berliner-zeitung.de, mají dnes na titul. stránce s fotografií pravděpodobně nežádoucí účinek vakcíny u mladé hezké oper. zpěvačky, úspěšné v SRN i ve světě, která mj. ochrnula v obličeji a má ataxii (neurol. problém, porucha pohybu). Musela všechna svá vystoupení odvolat a čeká na další vyšetření či pomoc odborníků. Zároveň redakce informuje, že Evropská léková agentura šetří další podezření na nový druh ev. nežádoucích účinků, mj. kožní iritace (opět může být závažná forma), z pohledu EMA sice jde o "vzácný výskyt", ale např. jen Rakousko těch případů má několik set. Je potřeba o tom otevřeně mluvit a psát, jedině to zajistí důvěru k vládě, k médiím apod. Dánsko zrušilo z programu očkování už dvě vakcíny, u nichž některé nežádoucí účinky výrazněji vyčuhovaly ve statistice - občané se této vládě odvděčili tím, že jsou snad již z 80 % plně očkovaní, ač i mezi nimi jsou ti uzdravení z nákazy. Nedávno jsem ale viděla u Dánska přes 70 %, záleží na tom, zda se to počítá z celkové populace či jen z dospělé.

0 0
možnosti
VV

Ich habe Frau Boskova geklickt, wie bei Ihnen üblich nur die Hälfte ist Wahr.

0 0
možnosti
Foto

Milujete čísla. Budiž. Přizpůsobím se tedy ráda... a čekejte ode mne stále jako na kolovrátku jistý číselný dotazník. Budu zkrátka čekat, až odpovíte...necháváte.li narozdíl ode mne diskuzi a rozčiluje.li Vás nemožnost se 0bhájit...nechť vidíme, źe Vám k něčemu diskuze je:) ok?;)

1) Jistě máte v malíčku o kolik se od jara zvýšil počet vystudovaných nebo zkušených sester schopných obstarat tzv.intenzivního pacienta...zkušenost v digitálním prostředí, znalost monitorů a samostatnost v krizových situacích správně přístroje podpory nastavit Pozn.'výroba' takto schopné sestry trvá 5 let; Ministerstvo školství se po kritickém nedostatku kvalifikovaného personálu na jaře rozhodlo posílit kvóty přijatých na zdravotní školy. Jsme tedy v září stejného roku za vodou.?Jaký je nárůst těchto sester? To je totiž to, co jediné je v součtu při nemoci každého, kdo bude mít komplikace, důležité. A dá se na to narozdíl od virtuálních přetrásání o svobodě a procentech opravdu sáhnout, že? Kolik jich přibylo? Děkuji za zmapování situace. U nás.

2) Kolika rok presčasovým sestrám z covidjednotek jste Vy sama aktivně nabídla na jaře hlídání dětí? V době distanční výuky to měly tyto ženy jako maminky velmi těžké...kolika? Děkujji za odpověď;)

3) Kolik článků jste napsala a v novinách, či médiích, kde jste jako žurnalistka zavedená jako zkušená harcovnice, jste publikovala a v první řadě upozorňovala na nesnadnou práci zdrav.personálu. Kolik reportáží z covidjednotek jste vy zkušená novinářka s tahem na branku na jaře udělala?

4) Kolik lékařů bylo z dúvodu absence ...nutných pro doprovod pacientů sanitkou pro převoz z Chebska a Sokolovska na vzdálenost sedmi hodin cesty...kolik bylo nutno doplnit do stavu nemocnic, aby péče v době nejvyššího nárústu onemocnění probíhala v místě nemocnic bez komplikací? Kolik lékařú jako naprosté minimum bylo třeba dodat?

Kladu otázky o věcech, které jediné jsou určující v chvíli reálné situace a jako jediné jsou tedy zajímavé, když çlověk nemá štěstí.

Díky

1 0
možnosti
VB

Milá Radko, ve Zdravotnických novinách jsem zčásti psala o tématech podle přání šéfredaktora, dnes si jako postarší paní píšu svůj osobní blog, o tématech, u nichž se v ČR dost mlží až lže, většinou jen překládám, co píšou úřady nebo média v západ. zemích. Zdravotníci mají své profesní organizace i odbory, takže ať na této úrovni vyžadují od ministrů zdravotnictví monitoring a optimalizaci mj. lidských zdrojů ve zdravotnictví (nezapomenout na sociál. ústavy a nebuzerovat personál, protože dobře školený personál umí minimalizovat nákazu i bez očkování - švýcar. svaz ošetřovatelů na tom trvá). V našem systému nemocnic by hlavně mělo být jasnější, kde jaký zdrav. stav umí nejlépe řešit. Těch hodně důležitých témat je moc, a nejen ve zdravotnictví (pokud nás zničená příroda zahrne každý den tornády, záplavami aj., pak nebude existovat ani zdravotnictví), takže já si průběžně volím malý výsek témat tak, jak se mi zrovna zdá užitečné. Dobrým zdravotníkům, kteří jsou lidmi na svém místě, trvale fandím. Fandila jsem i ošetřovatelce, která byla jako neočkovaná bez důkazů nařčená z infikování obyvatel ústavu.

0 0
možnosti
MK

Z toho covidu, očkování, máte normálně obscesi.

2 0
možnosti
MR

Nechapu cemu nerozumite? Sama pisete pred ockovanim umrelo 2% nakazenych. Po ockovani umira 2% nakazenych starsich 60 let. Za me tedy uspech, protoze pocet umrti se u ockovanych rapidne snizil.

3 0
možnosti
VB

Když k těm starším, kteří se po plné vakcinaci nakazí a v 1,8 % zemřou "na covid" (navzdory očkování), přičtete počet úmrtí "po očkování", pak dojdete k horšímu číslu. Podle Vaers.hhs.gov má letošní očkování 37krát více nežádoucích účinků než jakékoli jiné očkování před r. 2020.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS