Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^Díky za další informace. Oceňuji snahu o vyvážený, pokud možno objektivní výběr dat. Je zřejmé i z prostých dat(worldometr apod.), že situace není tak prostá, jak nám bylo prezentováno nedávno, že totiž díky vakcinaci epidemie/pandemie skončí a vrátíme se k normálu.

To že vakcinace nezabrání nakažení, a že nakažený/vakcinovaný může covid roznášet, tak to nám nikdo z vakcinačních mudrců dopředu neřekl. Otázkou je, jestli to tajili úmyslně nebo tomu bohužel jenom (zatím) nerozumí a většina z nich si to nechce přiznat.

1 0
možnosti
Foto

To, že vakcinace není stoprocentní, platí od dob, kdy se lidé v 18. století století začali očkovat. Míra nakažení, nutnosti hospitalizace i schopnost šířit chorobu mají u vakcinovaných i nevakcinovaných populací nějaké střední hodnoty a nějaké pravděpodobnosti. Podstatné jsou velikosti těchto veveličin. Prosté ano/ne skutečně k popisu nestačí.

2 0
možnosti

Nemáte něco společného s panem Babišem jun.?

0 1
možnosti

Udaje, vysilane ve svedskem radiu koncem minuleho tydne: Z pacientu, kteri musi mit kvuli Covid-19 nemocnicni peci je 92% neockovanych. Dale, zacalo se upozornovat na skutecnost, ze mnoho ockovanych se domniva, ze jsou naprosto imunni a tak zapominaji na opatrnost a zvlaste u starsich, hlavne s dalsimi nemocemi a nebo i mladsich s vaznejsi morbiditou se to muze vymstit. Jinak predvcirem sem cetl v mistnich novinach pribeh jednoho 42 letiteho muze, pred nakazou Covid-em naprosto zdraveho, sportoval, loni dostal Covid se stredne tezkym prubehem, musel byt i na ventilaci na covidovem oddeleni. Trvalo mu par mesicu, nez se nasledku zbavil ale letos koncem jara byl opet nakazen, tentokrat stredni prubeh, nemusel do nemocnice a za tyden z toho byl venku. Takze ani na po prodelanem Covidu nabytou imunitu neni 100% spoleh.

0 0
možnosti

Veřejnoprávní televize SVT je v takovýchto tvrzeních zdrženlivá. Já jsem pouze opsala statistiku zdravotního úřadu. SVT nedávno mapovala, kolik očkovaných se stejně nakazilo v ústavech či zemřelo. Je záplava jednostranně propagandistic. tvrzení, ale část občanů se prostě očkovat nechce, je to jejich volba. Nejvíce hospitalizací a úmrtí tvoří nejstarší a nejnemocnější populace, a zčásti se to týká bohužel i těch očkovaných.

1 0
možnosti

J25a83n 73R29á40ž

10. 9. 2021 10:01

Zeptal jsem se na švédském velvyslanectví co musím mít, když chci do Švédska přicestovat. Odkázali mne na stránky ministerstva zahraničí, kde jsem našel toto:

Všichni cizinci občané EU starší 18 let mohou přicestovat Švédska pokud se prokáží jedním z níže uvedených dokumentů:

osvědčení o negativním testu na probíhající infekci covid-19 (antigenní test, PCR test, TMA-test, LAMP-test), který byl proveden nejdéle 72 hodin před překročení švédské hranice pokud cestují ze země EU/EHP

EU Digital COVID Certificate - vaccine certificate - očkovací certifikát v jazyce vydávající země a v anglickém jazyce v digitální nebo papírové formě musí obsahovat QR kód, osobní údaje očkované osoby, údaje o vakcíně a číslo očkovací dávky.

EU Digital COVID Certificate - recovery certificate - certifikát o prodělání infekce SARS-CoV-2 vydaný profesionálním zdravotníky nebo jinými kvalifikovanými profesionály na testování.

To jsou tvrdší opatření, než mají mnohé jiné země.

2 0
možnosti

Mému synovi, který nedávno strávil ve Stockholmu asi 10 dní, stačilo normální české potvrzení o testu - aby mohl vstoupit do letadla, ve Švédsku se o něj už nikdo nezajímal, tam se musel otestovat jen proto, že covid-pas vyžaduje ČR při návratů domů. Užíval si Švédsko v naprosté pohodě, občané tam jsou většinově ukáznění, milí, ohleduplní, duševně nenarušení nepřiměřenými opatřeními - všude volný vstup. Doma musel, ač zcela zdravý, čekat v izolaci 5 dní bez čerstvého vzduchu, na zbytečný test v ČR.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS