Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Když už jste začala odstraňovat nepříjemné příspěvky, jako další krok doporučuji připustit pouze příspěvky vlastní a Vaši kvalifikovanou reakci na ně.

1 0
možnosti

Právě jsem se dostala k prestižní mezinárod. studii, která ověřovala situaci v 19 zemích (např. Španělsko, SRN, Irsko, je tam zmínka i o ČR): v zásadě všude se nyní projevuje nízká míra hospitalizací i úmrtí, my patříme mezi země s nejméně pacienty v nemocnicích s covid-19. Takřka všichni uvolňují opatření.

0 0
možnosti

Mám takový dojem, že když dělali ty testy na paměťovou imunitu v té studii, kterou dělá Masarykova univerzita v Brně, tak to bylo něco kolem 4000 tisíc. Ovšem když vezmeme v úvahu, jak se tvořila cena za PCR testy u nás, bylo by nejlepší se zeptat p. Pekové.

0 0
možnosti

Rakouští občané vč. novinářů se zajímají o kvalitní testy na protilátky (jež mohou využít jak očkovaní, tak z covidu uzdravení). Nyní rakouská média prezentovala nově vyvinutý test ve švýcar. Lausanne (univerzita), který má senzitivitu 96,7 % a specifitu 100 %, měl by stát 92 eur (100 CHF) a výsledek prý je do několika hodin s odpovědí, zda imunit. systém člověka je dostatečně připraven na setkání s infekcí. To by se mělo podpořit i u nás, aby bylo jistější, kolik občanů je pro zimní sezónu imunních.

0 0
možnosti

Kdo potřebuje duševně ozdravět, doporučuji na Aktuálně.cz blog advokátky J. Hamplové Je libo vakcínu? (neměla by se také u prevence rakoviny vyhlásit loterie tenisky či mobil?). Dále články dr. Hnízdila: Jak se z toho nezbláznit a Očkovací vlak přijel na Hlavní nádraží (pan doktor se ptá lékařské komory, zda se tu dohlíží na nádraží a v obchoďácích dohlíží např. na hygienu, na informovaný souhlas či zdravotní dokumentaci s tím, že stížnost na vedl. účinky vakcíny se má patrně hlásit na nádraží). Je tu i ukázka z jeho knihy: co poradit pacientům, když zaplavat si (kvůli bolavým zádům), jít na jógu či za přáteli nelze kvůli zákazům ministra zdravotnictví.

1 1
možnosti

Web MZ ČR: máme oproti Rakousku mnohem méně pacientů v nemocnicích, a to jen 27. Jen na dvou - třech místech je u nás vyšší nárůst nově infikovaných na 100 000 obyvatel (např. 40 až 60 případů), ale celkově máme za 7 dní na 100 000 obyvatel o něco méně než Rakousko, v ČR to je 16 případů, v Rakousku 17).

1 0
možnosti

Je evidentní, že žádná vláda již nechce udělat chybu.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS