Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Asi 10 let mě školil právník, který absolvoval pražskou právnic. fakultu ještě před tím, než její úroveň začali ničit komunisté. Donutil mě studovat zvláště němec. a rakous. zákony, protože tyto země se pro nás nejlépe hodí. Chvíli působil v dozorčí radě VZP, pak ji opustil, protože při špatných zákonech nebylo možno bránit rozkrádání pojistného (dodnes to čeští politici nedali do pořádku, v SRN a Rakousku to v pořádku mají). Pak působil chvíli na MZ ČR, opět odešel, protože se nemohl ztotožnit s některými ministry. Umíralo se mu smutně: neviděl, že by některý demokratic. politic. subjekt v ČR měl dobré odbor. zázemí pro tvorbu kvalitních zákonů. A tento problém cítím i u naší opozice (nadějí je právník O. Dostál a podobní schopnější právníci, pokud se dají do služeb nové vlády a nové sněmovny).

0 0
možnosti

Panu Markovi: posled. 30 let stále porovnávám české a západ. zákony; před pandemií jsem mohla obdivovat Skandinávii, Německo, Rakousko, Švýcarsko, USA aj., zajistily si více skutečné demokracie i silnější právní stát vč. různých užitečných nezávislejších institucí (aby vše nedělal ministr, ale odborná instituce). Všude se sice najde něco, co by bylo možno zlepšit (podle nejlepšího západ. vzoru), celkově je to ale o moc lepší než u nás (v našich zákonech zčásti setrvává zlovolný komunistic. přístup plus záměry nových podnikatel. mafií). Během pandemie někteří politici některých západ. zemí utrpěli určité trauma či si uvědomili i určitou odbor. nejistotu, která opatření proč jsou více efektivní apod., takže některé západ. země místy taky zvolily opatření, proti kterým část rozumnějších odborníků protestovala, ale stále to bylo v nižší míře než u nás.

0 0
možnosti

Taky chci určitou změnu ve vládě, některé věci jsou neodpustitelné (tandemy ministra Havlíčka a spol. - nahrávání některým lobby na úkor veřejného zájmu a pak ten veřejný zájem ještě převálcuju víc, jako alibi má sloužit několikaměsíční nesmyslné nucené testování téměř celého národa, a to s neověřenými chybovými testy, s nezajištěním sítě kvalit. laboratoří v regionech, kdy i RT-PCR bude dost chybové v našich podmínkách, a stojí to neúměrné peníze). Média u nás v některých oblastech selhala; u veřejnoprávních je to zčásti asi dané nekvalitně obsazenou radou, jinak ale vinu nesou vydavatelé a vlastníci (např. oligarchického rázu), kdy redaktoři někdy připomínají inzertní pracovníky.

0 0
možnosti

Poslouchal jsem debatu zdravotního výboru. Znám i původní návrh 1225 a konstatuji, že tato vláda by měla ve čtvrtek skončit. Je na čase posoudit její zodpovědnost za těch 30000 mrtvých. Jmenovitě a nezávislé na všech jejich poradních orgánech.

Tady se už nejedná o po bitvě každý generál, ale skutečnou vinu odpovědných orgánů a jednotlivých lidí. Kdo pozorně sledoval situaci u nás a srovnával ji s jinými zeměmi, mohl si udělat představu o dobrých věcech a zlých věcech v průběhu takzvané pandemie. Nesmíme ovšem zapomenout na média, která mají lví podíl na vystrašení většiny obyvatel ČR.

2 0
možnosti

J69a61n 59M87a46r95e76k

1. 6. 2021 18:30

S tím Orwellem mám trochu problém. tedy ne s ním samým, ale s tím, že se ten Orwell vždy aplikuje na současnou situaci. Za vlády bátušky Stalina se naplnovalo Orwellovo proroctví. Pak přišel Chruščov a jeho vláda se vysvětlovala Orwellem a tak to šlo dál, až tu máme svobodu a demokracii, ale pro mnohé to zase zavání Orwellem. je nutné si uvědomit, že opravdová svoboda a demokracie, byla li kdy vůbec to byla taková kratičká období v historii lidstva.

1 0
možnosti

Asi proto, že některá díla (včetně Orwellových) jsou nadčasová. Naprostý souhlas s Vaší poslední větou. Myslím, že ta kratičká období svobody skutečnou svobodou ani nebyla. Možná jen jakýmsi zdáním svobody v přechodném období...

1 0
možnosti
Foto

Klasická ukázka jak funguje stát.

Nejlepší a nejrychlejší cesta do pekel je, věřit tomuto systému a snažit se ho reformovat.

1 1
možnosti

Ještě podotknu, že ministerstvo má samo sebe kontrolovat, zda řádně plné své úkoly, ukládat samo sobě nápravná opatření. K smíchu. Něco jiného je vedení registru např. odpůrců dárcovství či naopak dárců orgánů, ale pod střechu MZ určitě nepatří rodná čísla všech pojištěnců v zemi. A jak MZ pozná, kterou část zdravot. dokumentace má poskytnout např. Správě sociál. zabezpečení?

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS