Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Šílené je, že MZ ČR ve vysoké míře nepostupuje podle vědec. poznatků, někdy přímo proti nim. Jak mohl ministr Arenberger rozhodnout o cestování očkovaných jen s jednou dávkou, když vakcinologická společnost je proti tomu? Jde spíše o osobní PR jistého politika než o vědecký důkaz.

0 0
možnosti
Foto

Já mám dojem, že až bude muset vláda vyhlásit konec opatření, že to pro ni nebude důvod k radosti, ale k vyhlášení státního smutku.:-)

0 0
možnosti

Panu Cilichovi: jakoukoli kritiku unesu, jsem si vědoma, že lepší je napsat si článeček nanečisto, pak ho zestručnit, líp upravit, ale už jsem na to místy líná, místy při psaní řeším domácnost, místy mi lezou na nervy hluční sousedi. Prostě nepíšu na krásu, jen pro holé informace, ať si každý učte to, co ho zajímá, resp. prolétnout příspěvek rychle očima, ev. se zastavit u nejpodstatnějších faktů. Teprve nyní ministr školství slibuje, že se zajišťuje ověření spolehlivosti testů pro žáky, jinak potvrdil, že stačí tvrzení výrobců, že výrobek není škodlivý - zrovna ten čínský bych radši u nás nezávisle prověřila, sterilizuje se etylenoxidem, a jak uvádějí němečtí odborníci, ne každý výrobce sterilizuje správně, někdy by mohly zbýt na výrobku vyšší hodnoty (pokud by nevyprchaly v delším čase).

1 0
možnosti
Foto

A také je jednodušší reagovat přímo ve vláknu po kliknutí na "reagovat", než začínat příspěvek tím, že napíšu, komu je určen.;-):-)

0 0
možnosti

V jednom z posledních blogů (Více druhů imunity) jsem narazila v zahraničí na moc zajímavé studie, pro různé země lze vypočíst podle jejich podmínek úplně jinou kolektivní imunitu, např. Dánsku by prý stačila jen nižší míra očkovaných, jejich vláda to občanům poctivě řekla hned na začátku očkování, nebalamutí je. Já jsem mj. alergická na české "experty" vystudované za komunismu, navíc si mnozí z nich komunistic. zdravotnictví ještě i dnes chválí (vyrušili fakt, že jsme umírali dříve než občané západ. zemí). Ne každý vystudovaný za komunistů je ale špatný, ovšem i z těchto lidí ne každý u nás říká pravdu. Tak tzv. dřívější imunita zřejmě funguje a je velmi důležitá, tzn. někteří lidé už před SARS-CoV-2 měli imunitu vůči těmto koronavirům. V seriózních zemích se právě na tuto imunitu a hlavně na z covidu uzdravené spoléhá. U většiny z nich se imunita jeví jako spolehlivější, u vakcín jsou pochybnosti či nejistota. To se dozvíme asi během léta a v září. Někteří mlžiči to budou svádět (nárůst infekce) na "mutace". Ale je naděje, že i tento koronavirus vymizí či zeslábne jako SARS 1. Kontrolovala bych ale Číňany vč. jejich zboží.

1 0
možnosti
Foto

I52v90o 82C51i59l30i83c65h

22. 5. 2021 17:58

Vaše informace i jejich rozsah jsou velice působivé a díky za ně R^ Ovšem, a teď to prosím neberte jako kritiku, nečtou se kvůli velice specifickému stylu psaní úplně snadno a je to dle mého názoru škoda.

0 0
možnosti

Víte o tom, že podle některých specialistů, například Dr. Bhakdi, říkají, že 80 procent lidí je přirozeně imunní? Takže našich 15 procent pozitivně testovaných je známka, že už není koho nakazit?

0 0
možnosti

Podle Nejvyššího správního soudu, který zrušil část opatření MZ: pandemický zákon umožňuje jen omezit činnost provozoven, nikoli zakázat. Podle zákona o ochraně veřejného zdraví lze uzavřít provoz, když je to nutné ve vztahu k osobám podezřelým z nákazy, to ale podle soudu nelze automaticky vztáhnout na každého občana, podezření na nákazu vůči všem by muselo být opřeno o další konkrétní skutečnosti, např. vysoký podíl nakažených v populaci (což nyní není, takže by se mělo zrušit i testování bezpříznakových - dodávám já).

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS