Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Já jsem nedávno ještě zachytila informace, kdy např. německé zdroje usuzovaly, že firmy neponesou plnou odpovědnost, protože politici na ně příliš tlačili kvůli urychlení vakcín. Ale i kdyby ano, pak by nebylo dobré, ale každý jednotlivý občan musel vést zdlouhavý spor s firmou; západ. státy se postaraly o snazší domáhání se odškodnění - v rámci státního systému v oblasti i doporučeného očkování, takže i ČR by měla usnadnit právo na náhradu ev. újmy kvůli státem doporučenému očkování.

0 0
možnosti

J65a91n 81R11á41ž

2. 12. 2020 19:14

Farmaceutické společnosti, s nimiž jedná Evropská komise o předběžném nákupu vakcín proti covid-19 pro členské státy Evropské unie, ponesou plnou odpovědnost za nežádoucí účinky svých produktů tak, jak to po nich vyžaduje současné legislativa Evropské unie. „Nic se měnit nebude. Výrobci zůstávají za své vakcíny plně zodpovědní. Prosím zastavme šíření nesprávných informací v médiích,“ prohlásila kategoricky zástupkyně ředitele generálního ředitelství Evropské komise pro zdraví a bezpečnost potravin Sandra Gallina

(Zdroj: https://www.zdravotnickydenik.cz/2020/09)

0 0
možnosti

Češi zřejmě málo znají naše předpisy: občané, média i opoziční politici mají starost, že MZ či hygienici nás budou sledovat přes mobil, jenže už dávno kolují naše osobní data přes mnoho organizací a subjektů bez našeho vědomí, např. Státní zdravotní ústav zpracovává mnoho osobních dat pacientů, ač by se k témuž výsledku dobral často jen na základě anonymizovaných údajů; v západních zemích by data musela být anonymizována či zakódována, o jejich převodu by musel být pacient informován, mohl by často vyslovit nesouhlas (západ. úřady dostávají data převážně jen se souhlasem občana, s jeho souhlasem je mohou odkódovat apod). Takže český Orwell už dávno běží v praxi.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS