Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Na http://www.9news.com.au informují, že epidemiolog A. Tegnell a úředník odpověd. za region Stockholm právě zvažují, zda ve Stockholmu zavést nová restriktív. opatření s cílem snížit nynější, o dost nižší nárůsty infekce než u nás. ČT o tom taky informovala, ale mýlí se, pokud si jejich zahr. spolupracovník myslí, že Švédi většinou slyší na "doporučení", ono se to často míní jako občanská odpovědnost a jejich zákon o infekcích vynucuje povinnosti občanů i hygieniků.

0 0
možnosti

Na http://www.sll.se (stockholmský region) je vidět, že mají o moc lepší situaci než Praha: mezi 22.-24. 9. přibylo 447 nových nákaz, dnes v intenzivní péči 30 lidí, tj. o tři více než 22.9. V sociál. ústavech 6 klientů mělo pozitivní test, resp. přibylo. Zatím jsem nenašla, že by si u nich zdravý jedinec, např. když kvůli cestování potřebuje potvrzení, že je negativní, musel PCR test zaplatit, různá zařízení nabízejí testování s výsledkem do 24 či 48 hod., o poplatku se nezmiňují, možná se ale platí poplatek za "konzultaci", ale testování může být vyjmuto ze spoluúčasti - snad to ověřím později.

0 0
možnosti

Germáni víc přemýšlí.

0 0
možnosti

Informace ověřuji u ECDC (http://www.ecdc.europa.eu) a na http://www.krisinformation.se: je třeba vědět, nač koukáme, Švédi mívají statistiky aktualizované za 5 - 7 dní, jinak v některé dny nemají žádné úmrtí. Moje data se týkala zejména posled. 14 dnů v přepočtu na sto tisíc obyvatel.

0 0
možnosti

J23i37ř36í 30F91o89g25e18l

26. 9. 2020 11:01

Mě by docela zajímalo, proč Švédsko již několik týdnů pravidelně takřka denně připisuje rovných 5 zemřelých? Taková náhoda statisticky nemůže existovat.

0 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS