Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Díky za reakci, mnoho pacientů neví, nač by mohli být alergičtí, ale lékař musí vzít v úvahu riziko - jaký přípravek přichází v úvahu, jaká onemocnění pacient již měl, co bral, ev. co bylo v rodině, ale i bez vazby na konkrét. pacienta je třeba vědět z odbor. literatury / studií, s kterým přípravkem u určitého výkonu / léčby jsou menší komplikace apod. Riziko samozřejmě nelze vyloučit zcela, ale pacient má být o něm informován, např. by se rozhodl pro zákroky bez narkózy či pro jinou formu znecitlivění.

0 0
možnosti
Foto

Chtela jsem tim jen rict, ze rozhodnuti soudu je naprosto v poradku, toho pacienta nezabil diclofenac ale NEINFORMOVANOST.

0 0
možnosti
Foto

Vite co, z pozice cloveka ktery zazil neco podobneho bohuzel v primem prenosu -po injkeci u zubare me otekl krk a slo o vteriny, mohu rici ze lekar za to vzdy nemuze, protoze ten pacient NIKDY S JISTOTOU NEVI, na co je alergicky na ktzerou skupinu leku me se toto stalo pri injekci na suprakain a to jsem tu samou dostalas tyden predtim a mockrat a alergie najednou byla tady a je stale. Musi mit clovek moc stesti aby u nej byl pohotovy lekar jinak vas to stoji fakt zivot behem dvou minut a v lepsim pripade jste postizeni, staci par minut aby mozek byl bez kysliku.I kdyz, co je v tomto pripade lepsidnesni dobe tyto pripady mnozi leky jsou agresivni cim dal vice. A ptat se pacienta neni ani zadna jistota, alergie jsou promenlive.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS