Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nepsala jsem úplně o všech "pomocích" v SRN, ale významnější peníze se tam rozdávají více uváženě než u nás těch 500 mld Kč, o jejichž směřování v ČR vše nevíme (netransparentní a ekonomicky sporné). Zdá se, že Slovensko a Maďarsko "pomoc" až tak nepřešvihlo jako my. SRN neruší kontrolu nad podnikateli; žádat tam o nějakou pomoc může v podstatě každý, ale před přidělením peněz musejí být splněny určité podmínky, které u nás dosti chybějí. My odpouštíme pojistné, oni nutí i začínající podnikatele, aby zatím platili aspoň základ. pojištění, ale po půlroce se na ně kouknou, proč neplatí víc.

0 1
možnosti
Foto

A jak víte, jak se u nás pomoc přešvihla? Těch 500 mld Kč není na "pomoc"! To je plánovaný schodek státního rozpočtu.

My odpouštíme pojistné? 1) U OSVČ se na půl roku odpustilo placení MINIMÁLNÍCH záloh na sociální a zdravotní pojištění. Zbytek nad minimum odpuštěný není. 2) U zaměstnavatelů do 50 zaměstnanců se promíjí platba sociálního pojištění, které platí zaměstnavatel. U zaměstnavatelů se sociální pojištění může pouze odložit - není omezeno počtem zaměstnanců.

0 0
možnosti
Foto

Spolková republika Německo poskytne finanční pomoc pro lidi se svobodnými povoláními (herci či výtvarní umělci), osoby samostatně výdělečně činné, ale také malé firmy do devíti zaměstnanců až do výše 9000 eur (247 500 korun). Pro Společnost do deseti pracovníků až 15 tisíc eur (412 500 korun). O podporu může požádat také zemědělec a farmy se zemědělskou výrobou do deseti zaměstnanců. Pomoc je jednorázová, nemusí se vracet a bude se vyplácet po dobu tří měsíců. Spolková vláda vyčlenila na tuto pomoc 50 miliard eur (1,377 bilionu korun). Maďarská vláda vyčlenila na podporu podniků a malých živnostníků celkem 100 miliard forintů (7,7 miliardy korun). Slovensko vyčlenilo na pomoc 834,4 milionu eur (22,7 miliardy korun).

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS