Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Článek jsem psala právě pro to, že v čes. zdravotnictví vládne chaos, zvůle a korupce; Rakousko se řídí tím, že vše musí být dáno zákonem, vč. veřej. kritérií pro DRG úhrady a investice pro jednotl. typy nemocnic, dodržování zákona hlídají zemské úřady a svaz pojišťoven (funkcionáři pojišťoven finančně ručí za způsobené škody protiprávním jednáním). Ale část problémů v ČR způsobilo to, že mnoho našich nemocnic nemá pacienty, takže české pojišťovny neustále změkčují pravidla podle tlaku politiků - za méně práce se zvyšují úhrady - nejde to ale dělat do nekonečna.

0 0
možnosti

Paní Bošková, Vy s nad nevíte, že nemocnice za svou práci dostávají rozdílné peníze? Fakultní nemocnice jsou přepláceny, některé nemocnice dostanou jen tak tak, že vyjdou, a jiné nemocnice jsou za své výkony placeny jen částečně, že nemají na platy, na provoz, na vyšetření, na léčbu? Proto krachují! Ale to nikoho nezajímá! Ministr dělá dojem, že tomu nerozumí, VZP mluví něco o "historických" platbách a DGR platby se připravují již asi dvacet let, ale stále na to není politická vůle!

Paní Bošková, víte také, že se říkalo, že teprve milionové korupce jsou poukazem na ministerský post?

Ve zdravotnictví se pohybuje tolik peněz, že si zjevně politici myslí, že je jich pro lékaře škoda! Proto tolik trváme na postkomunistickém, socialistickém zdravotnictví, ve kterém je financování netransparentní! Jen ne svobodné a odpovědné vztahy!

:-)

2 0
možnosti

V příspěvku jsem si posteskla, že v Rakousku seženu data mj. o nemocnicích mnohem snadněji než u nás, navíc rakouským údajům víc věřím. Další problém je, že české zdravotnictví se "valí" v podstatě bez koncepce i bez jasného výhledu aspoň do nejbližších let (bez plánu se hůře hospodaří). Rakousko má pro nemocnice naprosto jasný plán minimálně na 5 let dopředu (flexibilně se v něm lze pohybovat), město Vídeň reformuje svá zdrav. zařízení podle koncepce do r. 2030.

0 0
možnosti

Zjevně na rozdíl od Rakouska my spějeme do virtuální společnosti iluzivních, postkomunistických, nesvobodných vztahů! to není jen ve zdravotnictví! :-)

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS