Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Panu Filipczykovi: Neměli by zbytečně onemocnět ani zdravotníci, ani sociál. pracovníci, ale určitě by neměli zbytečně předčasně umírat pacienti ani klienti sociál. ústavů.

0 0
možnosti

Zatím Švýcarsko zkouší udržet při životě každého pacienta, který to neodmítne, léčí i cizince a do statistiky se dostávají zejména osoby v horším zdrav. stavu, i ti mladší, kteří někdy ani netuší, že už mají vážnou nemoc (psali o tom). Národní statistiky se dělají různým způsobem, nejsou vždy srovnatelné (např. Švédsko: data po týdnech, v jiných zemích data po třech dnech, někdy dohledávají další údaje k případu, čas aktualizace úřed. statistiky bývá také rozdílný), když jsem psala článek, měli pod 600 úmrtí.

0 0
možnosti
Foto

Ostatní zemřelí Švýcaři také zesnuli proto, že si vyžádali jen paliativní péči?

Aktuálně jich je hlášených 724...

https://www.worldometers.info/coronavirus/country/switzerland/

1 0
možnosti

Nemocniční personál má pochopitelně prioritu.Nebo chcete aby to dopadlo jako v Polsku? Tam každý šestý nakažený je zdravotník,málo ochranných pomůcek , málo testů. Rodiny nakažených pacientů teď žalují nemocnice. Zavřeli třeba nemocnici v Grójci, kde se nakazilo koronarovirem 30 zdravotníků a 10 pacientů. 5 dnů trvalo než nemocnici zavřeli, nejdříve byli pozitivní,1 lékař z příjmu a pendlující sestra, která pracovala v nemocnici na částečný úvazek.

Vedení nemocnice nelékařské. 5 dnů trvala komunikace mezi vedením nemocnce

a příslušným sanepidem /hygiena/, komunikace vedena na úrovni úředníků.

Sestry a lékaři byli nucení chodit do práce a starat se o pacienty, jeden lékař dokonce

měl svoji ambulanci pro externí pacienty. Ted se pochopitelně se všeho obviňují lékaři." Viceministr" zdravotnictví Kraska dokonce obvinil lékaře,především ty starší,

z nedbalosti / nonszalancja- nonšalance/při výkonu povolání.To, že nemají ochranné pomůcky , se nezmínil ani v náznaku. U nás ambulantní lékaři i praktici jsou t.č.

ohroženi nákazou o něco méně než lékaři nemocniční, ošetřovatelky a sestry na domovech důchodců jsou ohroženy více než praktici a ambulantní specialisté.

Já jsem o nějaké přednostní dodávku roušek nebo respirátorů nebojoval.Od určení

priorit máme přece hygienu. Je fakt, že jeden nakažený kolega, naštěstí

ordinoval v roušce, ohrozil 100 pacientů/ naštěstí všichni mají negativní výsledky/

Spíše byste se mohla zamyslet nad něčím jiným. U nás před léty byly obavy ze SARSu, někteří praktici mají od té doby respirátory - trojku s ventilem pro sebe, dvojku bez ventilu pro rizikového pacienta. SARS k nám nedorazil. Nebylo to ovšem memento ? A co ten slavný Institut hmotných rezerv/ nebo jak se ten úřad jmenuje/.? Já být zodpovědným úředníkem do skočím z mostu do Vltavy.

1 0
možnosti

V Polsku to skončí exodem mladých lékařů do ciziny, už tak se říká že Polsko vychovává lékaře a sestry po NHL / National Health Service/.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS