Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Doplním: např. stockholmská městská knihovna až dosud ve svých pobočkách odpočítávala 50 čtenářů, kteří smějí najednou vstoupit dovnitř, ale postupně se její pobočky zavíraly, protože knihovníci onemocněli nebo doma hlídají děti. Takže koronavirus nakonec svobod. život stejně naruší. Je ale významné, že menšinovou vládu (socdemáci a Zelení) podpořili i Liberálové a strana Středu, že jsou víc schopní na něčem se dohodnout, např. jak později vybřednout z ekonomic. problémů.

0 0
možnosti

Kommentar ohledne podstatne vyssiho poctu muzu nez zen jak nakazenych tak zemrelych na nasledku Covid-19. Pocet muzu podstatne zvysuji imigranti z jiste casti Afriky, kterych bylo neproporcielne hodne nakazenych a u imigrantu z Afriky prevazuji muzi. Udajne se nakaza do techto kruhu dostala pres ve Svedsku zijici Irance, kteri se v unoru vratili z navstevy Iranu, aniz by si byli vedomi nakazy. Prave jsem v radiu slysel proslov predsedy vlady, mel jsem skoro zajiste ze se nektera omezeni zprisni, ale omezeni 50 osob ve skupine plati i na dale a vlada jenom apeluje, aby se obcasne chovali odpovedne.

0 0
možnosti

Omezení shromažďování na veřejnosti nad 50 osob je docela citelný zásah do života občanů, zvláště ve Stockholmu, kde se na náměstích či v parcích odehrávají setkání lidí s politiky - z očí do očí si povídají, a to ukázněně - např. několik politic. stran se svými příznivci vedle sebe a nejen těsně před volbami, jsou víc zvyklí na veřejný život. Nicméně otevřené hospody si mohli nyní odpustit, jejich štamgasti si zřejmě neuvědomují, že mají i rodiče či prarodiče, k nimž mohou přenést nákazu.

0 0
možnosti

Říkám ne na otvírání našich restaurací a hospod. Když ve Švédsku počet zachycených případů infikovaných přesáhl tři tisíce osob, jejich lékaři varovali vládu, aby mj. zavřela hospody. A my je po třech tisících chceme naopak otvírat? Je alibistické říkat, že by tam lidi měli rozestupy, po druhém panáku je už nikdo dodržovat nebude.

0 0
možnosti

Řekl bych, že libovolné večírky v soukromí můžeme pořádat i u nás. Nenapadá mě způsob, jakým by to mohlo být kontrolováno a znemožněno.

0 0
možnosti

J46a32n 11R93á71ž

31. 3. 2020 19:22

Nerozumím. Podle Vás se může dělat vše, co nelze kontrolovat a znemožnit, i když je to velmi nebezpečné,co se týká roznášení virů?

Takže se mají dodržovat jen ta opatření, která se dají kontrolovat a ostatní ignorovat?

Ach jo!

0 0
možnosti

Doplňuji: testování zajišťují v prvé řadě lékaři primární péče.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS