Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak zda se, ze jeste porad neni tak zle. Ono az by v tom Svycarsku, Rakousku, ... umiralo nekolik tisic lidi denne, problem s "humanitou a etikou" by byl razem vyresen a nastoupil by zdravy rozum. Ve valce asi tohle taky nikdo moc neresil. Zachranoval se prednostne ten, kdo mel nejvetsi sanci na zachranu. Beznadejne pripady meli bohuzel smulu.

0 0
možnosti

Rozhodnutí, kdo zemře, není v civilizovaných zemích věcí subjektivního názoru jednotl. lékařů, musejí na to být veřejná, dostatečně oponovaná pravidla, závazná, napadnutelná u soudu apod. Jinak by to skončilo marasmem základ. lids. práv, k čemuž patří právo na život, právo na zdrav. péči bez diskriminace. Jak by asi rozhodovali lékaři v nemocnicích s minimál. zkušeností - co je či není lege artis péče?

0 0
možnosti

Asi to je věc konkrétního doktora, jak se rozhodne. Tenhle právnický přístup mi připomíná problematiku migrantů - teoreticky bychom je měli vzít všechny, resp. Řekové, ale proč ne všichni? A pak je třídit, kdo do karantény, kdo nemocnice, kdo zpátky, kdo do vězení, kdo dostane azyl. Ale nejsou na to kapacity a tak Řecko odmítlo měsíc poskytovat azyl. A nazdar. Je to výjimečný stav a tam se nikdo pak normálně nechová. Ovšem není to bezvládí.

0 0
možnosti

díky, také jsem o tom psala blogR^

0 0
možnosti
Foto

Ta pravidla existují už dávno.

0 0
možnosti

Ani SRN (přes 80 mil. obyvatel) to nemá s populací jednoduché: např. 1,5 miliónová menšina Turků, dále zde žijící poměrně velká menšina původem z Polska a také Italové (nejméně půl miliónu): opět není jednoduché uzavřít hranice, zpřetrhat rodiny apod.

0 0
možnosti

Švýcarský kanton Ticino, v němž je úřed. jazykem italština: 1727 nakažených, 87 úmrtí. Přes 44 % zde pracují cizinci, 20 % pracovní síly jsou Italové (zpravidla žijí v Itálii, ale dojíždějí do Švýcarska, některé byznys firmy jsou spojené mj. s Milánem. Pro švýcar. vládu tedy nebylo jednoduché tady striktněji kontrolovat hranice, je tu ovšem dnes nejvyšší míra šíření infekce.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS