Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Naší společnosti by se hodilo mít standardní západní systém konziliárních lékařů (běžně se využívají v SRN, Rakousku aj.), kdy pojišťovny, stát aj. vč. veřejnosti může žádat o konziliární přezkum zdrav. stavu a správnost péče. Rychle by se přišlo na nešvary mj. v sociál. ústavech, ostatně i náš pacient má právo na druhý odbor. názor na léčbu a péči. Bylo by to v režii pojišťoven jako v zahraničí. Jde jen o to uzákonit, že na žádost ústavu, klienta či správního úřadu se dostaví konziliární lékař k lůžku dotč. osoby.

0 0
možnosti

J11i36r67i 68V20r18a74b73e76c

26. 11. 2019 14:03

Tak, že máme zase co dohánět .

0 0
možnosti

Švýcarsko chce ještě více finančně podpořit bydlení zranitel. osob tak, aby si v rámci práva na sebeurčení mohly vybrat, kde chtějí pobývat, např. si zachovat domov, ale v ústavu či ambulantně čas od času si nechat pomoci prodloužit soběstačnost apod.

0 0
možnosti

Klient v němec. sociál. ústavu má právo odepřít rozhovor s inspektorem nebo si vyžádat přítomnost osoby, k níž má důvěru, podepíše protokol, že rozuměl, čemu to slouží, i obsahu. Ústavem zasílaná data o klientech jsou zakódovaná, nepotulují se éterem libovolně.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS