Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Máte zajímavé články. Dobře se čtou, uvádějí zajímavé informace a jsou psány seriózně, pokud mohu soudit z těch dvou, co jsem četla. S chutí si přečtu i ty starší.

0 0
možnosti

Ad "umístěnky": V Německu, Rakousku, v Británii, v USA, ve Švýcarsku lékaři čekají, až jestli někde bude volné místo - volná ordinace v rámci veřejných peněz, je to nutná regulace výdajů z peněz pojištěnců a daňových poplatníků vč. regulace dostupnosti péče. Měli bychom to zavést i u nás. V Rakousku a SRN o plánování míst rozhodují svazy pojišťoven v dohodě s lékařskou komorou, při nedohodě by ev. zasáhl správní či "pojišťovenský" soud (nikoli ministr - lékař). Kdo nechce čekat dlouho na volnou ordinaci (musel by se dále školit), vezme místo i např. v pohraničí.

0 0
možnosti

Já trvám na tom, že nemáme celkově nedostatek lékařů (samozřejmě je třeba ověřovat pokrytí v jednotlivých odbornostech), máme nadbytek nevytížených nemocnic a jejich oddělení (klinik), chce to některé nemocnice uzavřít a personál využít jinde, tak to dělají západní země. Ponechání pacienta na lehátku několik hodin za nedůstojných a ohrožujících podmínek jsem kdysi viděla v pražské FN, nebylo to nedostatkem personálu, ale chybnou organizací práce a malou vcítivostí personálu do vnímání a potřeb nemocných.

0 0
možnosti
Foto

Máte samozřejmě autorko pravdu, ale zatím neexistuje páka (jako v případě předlistopadových "umístěnek" pro abslolventy lékařských, případně pedagogických fakult), aby se dnes podařilo dostat stomatologa do pohraničí, protože jakékoliv příkazy, zákazy a nařízení dnes lidé chápou jako nechvalné dědictví komunistického režimu. 8-o

0 0
možnosti
Foto

Systém českého zdravotnictví je určen pouze jen pro silné jedince. Například musí vydržet ležet na vozíku (na kterém je přivezla posádka RZS) na nemocničních chodbách před ordinacemi bez lékařské pomoci třeba 3 hodiny. A pro nedostatek lékařů čekat až na ně přijde řada /což je současně ohromná šance na výdělek pro pohřební služby/.;-O

0 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS