Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Hlavním organizátorem veřejného zdravotnictví je stát skrze své různé složky a ministerstva. Je také hlavním organizátorem a garantem udílených certifikátů a oprávněních k výkonu zdravotnických služeb. Další co stát organizuje je justice a to formou legislativy skrz vládu a shromáždění poslanců a soudy, které financuje z rozpočtu a přes různé státní funkce i dosazuje do soudcovských křesel.

Žaloba na nemocnici je tak žalobou na stát a stát bude o této žalobě také rozhodovat. Jaké postavení, na základě těchto souvislostí, má poškozený je snadné si domyslet.

1 0
možnosti

Vymáhání spravedlnosti pro pacienty v ČR je mimořádně obtížné. Jedna z pacientek postižených chybou lékařů mi právě sdělila, že se teprve po 11 letech soudního řízení u jedné soudní instance domohla zrušení nesmyslného rozsudku a vrácení zpět k dořešení případu... To už bych zažalovala stát za nesmyslné průtahy v docela jasných záležitostech. A to taky není ojedinělý případ soudních průtahů.

0 0
možnosti

Bohužel nejde o ojedinělý případ u nás, v médiích se poukazuje i na další případ dítěte - FN Brno.

0 0
možnosti

V zahraničí funguje na žádost rodiny státní zástupce prakticky okamžitě, počítá se se zabavením dokumentace (nejen v USA, ale i v Evropě, u nás se stále negativně projevuje lobbismus lékařů). Stačí se podívat na wikipedia.org v angličtině, pod pojmem tonsillectomy se lze seznámit s riziky odstranění mandlí, s nimiž každý lékař musí počítat, nemocnice na ně musí být nepřetržitě připravena, státní kontrola by měla - bez vztahu k soudu - ihned ověřit, za co může ředitel, náměstek a personál. Z wikipedie je zcela jasné, že se preventivním sledováním pacienta a rychlým zásahem mohlo a mělo zkusit předejít tragickému vývoji. U dětí jde paradoxně o snazší zákrok než u dospělých.

0 0
možnosti

T26o88m92á80š 25Z54m19e36k

17. 6. 2019 13:28

i kdyby se tím policie zabývala, jako že už dávno mohla a mohla to i odložit z důvodu nespatření naplnění skutkové podstaty bla bla bla... tak vám v ČR nikdy nezabaví zdravotní dokumentaci. To by musel státní zástupce za soudcem a ten vydat povolení a pak teprve... a k tomu musíte mít jasný důkaz, že k pochybení došlo a že je to opravdu trestný čin a to znamená spousty jiné práce. Bohužel, ač se to bude někomu líbit nebo ne, policie v ČR je svázána mnoha zákonnými kravinami, které jí prakticky znemožňuje slušně pracovat. A když už se jí to podaří, tak tu většinou vyjde 20 blogů na téma, jak jsme policejní stát a policie zneužívá své pravomoce.

0 0
možnosti

Hejtman by měl místo alibistických prohlášení dát řediteli nemocnice jasné a srozumitelné ultimátum. Buď nemocnice vydá potřebný dokument předoperační ORL, nebo bude odvolán. Tohle je regulérní maření vyšetřování a také by to tak mělo být posuzováno.

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS