Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

K příspěvku o spoluúčasti pacienta: Bylo by to přesně naopak, než uvádíte. Kdyby pacient musel ještě něco sám doplácet, chtěl by o to více vstřícnosti a o to více by se zlobil při pochybení personálu. V USA některé skupiny pacientů více doplácejí a lékař je musí přesvědčovat, aby tito pacienti přistoupili na více kontrol. vyšetření - aby se upřesnila DRG, protože při nepřesnosti by se zvýšilo riziko jak pro nemocného, tak pro lékaře (chyba v léčbě) - zkuste si představit, že byste přemlouval pacienta, aby si připlatil na vyšetření navíc. Nemusí na to přistoupit, bude chtít ušetřit, lékař pak bude mít pocit profes. selhání, když případ nedopadne dobře, proto lékaři v USA dosti bojují za lepší podmínky pacientů (viz web Americ. lékař. společnosti).

0 0
možnosti

Mladí muži - ošetřovatelé v nemocnicích mi např. potvrdili, že po operaci, po lécích se pacient někdy chová jako "šílenec" a vůbec o tom neví, nemůže za to. Ve veřej. knihovnách občas je třeba přivolat policisty, ale často stačí tiše přátelsky jedince požádat o klid, o to, aby se zašel umýt a zase přišel čistý apod. - často pomůže dobrý tón hlasu, soucítění, nikoli vyvyšování se nad člověka. Ombudsmani na Západě skutečně pomáhají, a to nejen pacientům, ale i personálu, ovšem musejí mít na tuto funkci talent, u nás jsem poznala "ombudsmana" v nemocnici, který vystudoval psychologii asi omylem, naprosto bez obyčejného selského rozumu, navíc se strašně bál doktorů...

0 0
možnosti
Foto

J79a29n 45Š50i95k

23. 4. 2019 20:30

Se vší úctou paní Bošková. Myslím si, že žijete v nějakém skleníku narvaném zákony a statistikami. Víte, chodím hodně pěšky a pohybuji se hodně po ulicích mezi lidmi. Hodně krát jsem byl svědkem agresivity různých opilců (nejen) vůči městským strážníkům a zdravotníkům, jednou i v nemocnici. Jsou to muži a ženy, těch poslední dobou přibývá a řekl bych, že jejich agresivita je horší než mužská. Neviděl jsem žádný případ, kdy by lékaři nebo zdravotníkovi pomohlo nějaké zázračné školení o kterém píšete. To co se tak vědecky rozebírá bývá často odtržené od reality. Nevím odkud jste. Zajděte si na nejbližší vlakové nebo autobusové nádraží většího města. Zůstaňte tam den a pozorujte lékaře v akci. A zkuste se alespoň na chvíli vžít do jejich role. Věřte tomu, že druhý den napíšete úplně jiný článek. Hezký večer přeji

2 0
možnosti

Netusim, kde autorka zije, ale uz davno mne neprekvapuje ta spousta nesmyslu ktere neustale pise o Nemeckem, Rakouskem a Svycarskem zdravotnictvi. ;-D;-D

0 0
možnosti
Foto

Řešíte nástavbu. V systému, kde každý příchozí má nárok na všechno a tvrdě to vyžaduje, kdy není ani haléř regulačního poplatku, takže jakýkoli vstup do zařízení zdravotní péče končí vyšetřením i pro naprosté banality, se nutné začnou odehrávat konfliktní situace, za které lékaři či sestry prostě nemohou.

Zkuste se - aspoň jednou - posadit třeba od 19:00 - do 23.00 hod na centrální příjem kterékoliv nemocnice. A jen pozorujte cvrkot.

Pak napište své zkušenosti. Bude to o mnoho lepší, než hraběcí rady o ombudsmanech a buzeraci personálu, který je díky imbecilní zdravotní politice státu přetížen a mele u posledního.

4 0
možnosti

Představa, jak se 32. hodinu nepřetržité pracovní směny - běžná zátěž nemocničních lékařů - z posledních sil vlídně culím na pacienta, abych nemohla být obviněna z přezíravosti, je děsivá. Tuto praxi je především třeba narovnat.

A ne, nepracuji ve zdravotnictví.

2 0
možnosti

B52o17h31u39š 28H71a40v55e42l

23. 4. 2019 19:48

32. Tož Evo s dovolením kecáte. To je přeci nezákonné, nevím koho zavřít dřív, doktora nebo ředitele.

V Angli však český doktor rád spinká na pokoji a nechá se vzbudit k zákroku. To jsou ty dlouhé směny?

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS