Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ukázka ze Světové revoluce TGM: "Bolševici (...) nebyli připraveni pro positivní revoluci administrační, nýbrž stačili jen na revoluci negativní (...) mnohé docela zbytečně ničili. Zejména jim vytýkám, že (...) hýřili v ničení životů. (...) Bolševické vybíjení inteligence..." Pro nás je smutné, že se od TGM nepoučila část československé a pak i české inteligence. Slova TGM jsou aktuální i pro naše 90. léta, kdy jsme zbytečně v parlamentu vymýšleli "abecedu", která už byla dávno ve světě vymyšlená lépe.

0 0
možnosti

Zčásti máte pravdu, zčásti zejména u Masaryka jde ověřit mimořádnost jeho osobnosti - předběhl dobu tak o sto let. Přečtěte si např. jeho Světovou revoluci, jak precizně definuje rozdíl mezi chaosem a zvůlí a mezi vědecky promyšlenou změnou s humánními úmysly. Mnoho jeho napsaných věcí je stále aktuální, jako by to napsal včera.

0 0
možnosti
Foto

nikdo není dokonalý-lidé ale mají potřebu vytvářet si idoly a tak se informace i historických postavách často zkreslují takže průměrný člověk skutečnost těžko zjistí

karma

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS